Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Liberec se dohodl na smlouvě se zkušeným obráncem Škoulou

Liberec – Hokejisty extraligového Liberce posílí obránce Martin Škoula. Čtyřiatřicetiletý bek, který v roce 2001 vyhrál Stanleyův pohár v dresu Colorada, naposledy působil ve Slovanu Bratislava v Kontinentální lize. V Liberci podepsal roční smlouvu s opcí.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisty Liberce posílí obránce Škoula

Škoula v české extralize hrál naposledy v sezoně 2004/05 při výluce NHL, kdy oblékal dres Litvínova. "Po skončení smluv s Jiřím Hunkesem a Martinem Čakajíkem jsme se snažili přivést do týmu obránce, který je zkušený a dokáže si poradit ve vypjatých situacích v klíčových momentech zápasů," uvedl generální manažer Ctibor Jech.

Ze zámoří se Škoula vrátil před čtyřmi lety a zamířil do Omsku, v sezoně 2012/13 byl poté z Avangardu vyměněn do Lva Praha, kde ale skončil předčasně. Minulý ročník KHL odehrál za Slovan a v 54 zápasech nasbíral 13 kanadských bodů za dvě branky a jedenáct asistencí.

Rodák z Litoměřic má na kontě včetně play-off více než 800 zápasů v NHL za Colorado, Anaheim, Dallas, Minnesotu, Pittsburgh a New Jersey. V roce 2006 získal stříbro na mistrovství světa, o pět let později byl členem bronzového reprezentačního týmu. Startoval i na olympiádě v Salt Lake City 2002.

"Byť je to naturelem především vynikající defenzivní obránce, disponuje dobrou rozehrávkou, přehledem ve hře a dobrou střelou, v nové sezoně by se Martin Škoula mohl stát základním stavebním kamenem naší hry," dodal Jech na adresu zatím nejvýraznější liberecké posily pro příští sezonu. Již dříve Bílí Tygři angažovali útočníky Lukáše Krenželoka a Petra Jelínka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články