Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Gagarinův pohár pozná majitele. Rozhodne ošidné sedmé finále

Praha - Až sedmý finálový duel určí vítěze play-off Kontinentální hokejové ligy. Magnitogorsk, na jehož straně bude v klíčové bitvě výhoda domácího prostředí, přitom byl pouhých 141 vteřin od zisku Gagarinova poháru, ale Lev Praha v pondělí večer dokázal blížící se porážku odvrátit. Rozhodující zápas sezony KHL začne úvodním buly v 15:00 SELČ, on-line textovou reportáž přinese náš web.

Lev - Magnitogorsk
zdroj: ČTK autor: Michal Kemmermayer

I v šestém finále nastalo několik zvratů. Přestože Lvi nemohli ve třetí třetině dlouho smazat jednobrankové manko, nakonec jim jejich úsilí přece jen vyneslo vyrovnání. "Užívali jsme si to i my trenéři, protože jsme viděli, že hráči do toho dávají opravdu maximum. Vrátili jsme se zpátky a rozhodne sedmý zápas," uvedl asistent trenéra Václav Sýkora.

Euforie v krvi hráčů Lva

Po vítězném gólu Nathana Oystricka v prodloužení zalila kabinu Lvů obrovská vlna euforie a pozitivní energie. "Já doufám, že si ji přeneseme i do toho sedmého zápasu, protože psychicky nás tohle vítězství hodně posílilo. Hlavně po tom průběhu, jakým jsme té výhry dosáhli, protože to nebyl vůbec jednoduchý zápas. Ale právě proto, že jsme se na to tolik nadřeli, je pro nás to vítězství obrovsky cenné," řekl Sýkora.

Připomněl, že sedmé utkání v sériích play-off bývá hodně ošidné. "Takže to ani nevnímáme tak, že by pro 'Magnitku' mělo být to domácí prostředí nějakou extra výhodou. Jedeme tam s odhodláním a věřím, že zase podáme maximální výkon. Pak už by mělo vyhrát lepší mužstvo," řekl Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev před rozhodujícím finále v Magnitogorsku

Asistent trenéra Lva Václav Sýkora:

"Hokej je hra chyb a těch se tam teď třeba stane o něco víc. Obě mužstva mají hráče, kteří jsou toho schopní využít. Těžko tipovat, jak to bude vypadat v sedmém zápase."

Zda se bude opakovat ofenzivní boj, nebo dojde na více obrannou partii, nedokázal dopředu odhadnout. "Je to na krev. Nedá se tam příliš kalkulovat. Myslím, že obě mužstva šla do toho posledního zápasu s tím, že nechtěla inkasovat. Bylo možná trochu překvapení, že padlo tolik gólů, ale ta únava je už velká," připomněl Sýkora.

Obránce Martin Ševc rázně odmítl, že by mělo být těžké bojovat s narůstající únavou. "Jsme ve finále a čeká nás rozhodující sedmý zápas. Co více si přát? Škoda jen, že nehrajeme doma, ale to je jediná věc. Užíváme si to všechno a chceme to dotáhnout do vítězného konce, o nějaké únavě vůbec nepřemýšlíme," prohlásil Ševc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články