Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Finále lépe načal Zlín, Kometu smetl 3:0

Zlín – Začátek finálové série vyšel lépe domácímu Zlínu, který přehrál brněnskou Kometu hladce 3:0. Skóre otevřel už v sedmé minutě Jiří Marušák, v 1. třetině pak svou již 35. branku v play-off přidal i Jaroslav Balaštík. Skóre v 36. minutě posléze uzavřel chytrým pokusem Antonín Honejsek. Zlín se tak chopil vedení v sérii 1:0, Kometa musí dotahovat.

Zlín - Kometa Brno
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Kometa se na vyprodaném stadionu Luďka Čajky představila v brance s Trvajem, který dostal poprvé v play-off od začátku přednost před Čiliakem. Stejně jako Kašík však na začátku moc práce neměl. Oba týmy hrály opatrně. V 7. minutě ale hosté chybovali při střídání, na ledě byli v šesti a domácí se v následné přesilovce dostali do vedení. Již po šesti sekundách využil výhodu od modré čáry přesně střílející Marušák. Druhý gól mohl přidat po samostatné akci Holík, ale v koncovce nemířil přesně.

Podobně se na druhé straně prezentoval při brněnské přesilovce Hruška, který nedokázal trefit odkrytou zlínskou branku. Kometu jeho nezdar mrzel o to více, že v 15. minutě zvýšil vedení domácích pohotově dorážející Balaštík.

Po Holíkově chybě mohl snížit Čermák, ale Kašíka nepřekonal, stejně jako ve 25. minutě Němec. Kometa byla s ohledem na stav logicky aktivnější, Zlín ale pozorně bránil a čekal na rychlé protiútoky nebo na chybu soupeře. Ta přišla ve 36. minutě, kdy brněnští hráči nechali za brankou volného Melenovského a nepokryli ani Honejska, který zblízka překonal Trvaje potřetí střelou na zadní tyč.

Připravit Kašíka o možnou druhou nulu v play-off se snažil Čermák, na zlínskou jedničku si ale nepřišel. Brněnský kapitán vyšel jako poražený ze souboje s Kašíkem i při dvojnásobné přesilové hře, která byla dlouhá 37 sekund. Dvaadvacetiletý brankář tak podruhé za sebou proti Kometě neinkasoval, nulu udržel i v posledním vzájemném souboji v základní části. I díky dalšímu výbornému zákroku proti Tomáši Svobodovi v 59. minutě.¨

Finále play off hokejové extraligy – 1. zápas:

PSG Zlín – HC Kometa Brno 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Marušák (Leška, Köhler), 15. Balaštík (Köhler, Zámorský), 37. Honejsek (Melenovský). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 7 000 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

Zlín: Kašík – Zámorský, Kotvan, Marušák, Horák, Matějíček, Řezníček – Honejsek, Čajánek, Veselý – Balaštík, Leška, Köhler – Ondráček, Melenovský, Kubiš – Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Trvaj – Miller, Žižka, Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa. Dujsík – H. Zohorna, Čermák, Pivko – T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II – Jakub Svoboda, Koreis, J. Hruška – Vondráček, P. Mrázek, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Juraj Jurík (Zlín): "Na začátku to bylo opatrné z obou stran. Nám pomohl úvodní gól, který jsme dali z první vážnější šance. První třetina byla výsledkově i herně z naší strany docela dobrá, ve druhé ale Brno přidalo a většinou mělo navrch. Vysvobodil nás třetí gól. Ve třetí části jsme si to chtěli pohlídat a odehrát ji na 0:0, což se nám i díky Kašíkovi povedlo. Chvílemi ale byl náš výkon moc profesorský. S prvním bodem jsme spokojeni, ale v pátek to bude daleko těžší."

Martin Pešout (Brno): "Klasicky se nám výsledkově nepovedla první třetina, herně to tak špatné nebylo. Bohužel jsme z první vážnější situace dostali gól, tím jsme nastartovali domácí taktiku, která je známá. Nedokázali jsme se s tím popasovat po celý zápas. I když jsme od poloviny převzali iniciativu a snažili jsme se se zápasem něco udělat. Mít 34 střel a nedat branku, to hovoří za vše. Chyběl nám důraz před brankou, Zlín hrál chytře."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články