Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Dojde v baráži k rozuzlení? Radovat se může Olomouc i Boleslav

Praha - Hokejisté prvoligových celků Olomouce i Mladé Boleslavi si mohou ve vzájemném utkání v 11. kole baráže o extraligu zajistit postup. Olomouc potřebuje k návratu do nejvyšší soutěže po 17 letech dva body, Mladá Boleslav se může po dvou letech objevit znovu mezi elitou v případě zisku jednoho bodu. O naději bude doma bojovat extraligový Chomutov, který hostí už sestupující Kladno a ztrácí dvě kola před koncem na Olomouc čtyři a na Mladou Boleslav šest bodů. Utkání Olomouc - Mladá Boleslav sledujte od 18:00 v textové ON-LINE reportáži.

Utkání Mladá Boleslav - Olomouc
zdroj: ČTK

18:00 Olomouc - Mladá Boleslav (textový ON-LINE)

Olomouc hrála nejvyšší soutěž naposledy v sezoně 1996/97, pak prodala licenci na extraligu do Karlových Varů. Druhý tým druhé nejvyšší soutěže loni v baráži neuspěl a skončil beznadějně poslední, letos ale sahá po postupu. "Kdyby nám někdo řekl, že dvě kola před koncem baráže nám budou chybět dva body, tak mu nikdo neuvěří. Věřím, že ty dva body ve dvou zápasech uhrajeme," řekl trenér a majoritní vlastník Olomouce Jiří Dopita.

Pětačtyřicetiletý olympijský vítěz z Nagana, trojnásobný mistr světa a majitel sedmi zlatých medailí z extraligy ještě v minulé sezoně za Olomouc hrál, ale o boj v baráži jej připravilo zranění. Podle Dopity není mužstvo pod tlakem. "Když to neuhrajeme, tak hráčům nikdo hlavu neutrhne. Pořád jim opakujeme, že my postoupit za každou cenu nemusíme, ať si nepřipouštějí žádný tlak. Další pokus máme v pátek, když to nevyjde, zabojujeme v neděli na Kladně. Věřím, že to dotáhneme," dodal Dopita.

Mladá Boleslav se snaží o návrat do extraligy, kde působila v letech 2008 až 2012, od nezvládnuté baráže s Chomutovem před dvěma roky. Po úterním vítězství v Kladně mohla slavit v případě pouze jednobodového zisku Chomutova v Olomouci, Piráti ale nakonec vyhráli 3:2 v prodloužení. Bruslařský klub po krátkém čekání v kabině zjistil, že musí dál bojovat. "Zase jsme udělali další krok, ale je to pořád ještě daleko. V Olomouci bude zase plno, bude to bouřlivé utkání. Obě mužstva budou bojovat na maximum, na co mají. Bude to i o hlavě, jak se komu v daný moment zadaří," řekl trenér František Výborný.

17:30 Chomutov - Kladno

Chomutov potřebuje porazit Kladno, musí však sledovat i vývoj v Olomouci a doufat, že tam duel neskončí výhrou domácích v nastavení. Piráti mají s Olomoucí horší bilanci ze vzájemných zápasů, která rozhoduje v případě rovnosti bodů. S Mladou Boleslaví jsou na tom naopak lépe. "Myslím, že každý z hráčů ví, o co se hraje. Takové vítězství z posledních sekund jako v Olomouci atmosféru podpoří, ale bohužel už nezáleží jen na nás. Budeme hrát až do konce a budeme čekat, jak to nakonec dopadne," uvedl trenér Jaroslav Beck.

Kladno už dohrává poslední tři kola bez naděje na záchranu, o kterou přišlo v neděli po prohře v Olomouci 3:5. "Je to pro nás těžké, protože nám sezona v podstatě už skončila. Když vezmeme někomu bod, tak ho namočíme. Chtěli jsme ho vzít v úterý Mladé Boleslavi, a nevyšlo nám to. Určitě pojedeme do Chomutova, že to tam chceme utrhnout," uvedl trenér Jiří Čelanský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články