Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vítěznou sérii Olomouce uťala Boleslav, v prodloužení rozhodl Musil

Olomouc – O třízápasovou vítěznou sérii v baráži o extraligu přišli hokejisté Olomouce, když na domácím ledě podlehli Mladé Boleslavi 2:3 po prodloužení. Středočeši tak svému soupeři oplatili porážku z prvního vzájemného souboje. O jejich triumfu rozhodl v 63. minutě svým druhým gólem Pavel Musil.

Radující se hokejisté Mladé Boleslavi
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

První velkou šanci duelu měli domácí. Marosz krásně obehrál posledního beka hostů, ale Valent jeho střelu vyrazil. Mladá Boleslav odpověděla v 10. minutě, kdy se osamocený Mikulík dostal až před brankáře Halásze. Ten však obětavým zákrokem jeho šanci zlikvidoval.

Za domácí odpověděl další povedenou individuální akcí aktivní Marosz, v další tutovce tentokrát přestřelil. V 19. minutě šli hosté do vedení. Mora chybovala v rozehrávce, Musil si vyměnil puk s Látalem a přečíslení úspěšně zakončil.

Druhou třetinu začali hosté třetí přesilovkou, v ní nebezpečně pálil Ovčačík a Halász nevěděl chvíli, kde má kotouč. Hosté byli i ve druhé třetině lepším týmem a svoji převahu korunovali ve 37. minutě, kdy po ráně Bohunického dorazil za záda Halásze puk Jarůšek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih baráže Olomouc - Mladá Boleslav

Ve třetí části mohla Boleslav přidat třetí branku, Klimenta však po chybě Vodného trefil jen tyč olomoucké branky. Hanáci pak hráli přesilovku, ve které spálil obrovskou šanci Knotek. Hostům chybělo potřebné štěstí, což dokumentovala Lencova střela do tyčky.

V závěru třetí části si domácí vytvořili tlak a podařilo se jim duel zdramatizovat. Hermanovu šanci ještě zlikvidoval Valent, v 55. minutě už ale brankář hostů kapituloval při olomoucké přesilovce. Na 1:2 snížil Selingr, který se poté při závěrečné power play podílel i na vyrovnání. Čtyři sekundy před koncem normální hrací doby si prodloužení vynutil Marosz.

Z vítězství se ale nakonec radovali hosté, když v 63. minutě ujel Hanákům Musil a střelou z křídla zařídil bod navíc pro Mladou Boleslav. Olomouc se ale díky zisku bodu udržela v čele baráže, Středočeši jsou se ztrátou dvou bodů třetí.

HC Olomouc – BK Mladá Boleslav 2:3 v prodl. (0:1, 0:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 55. Selingr (Ostřížek), 60. Marosz (Ostřížek, Kucharczyk) 19. Musil (M. Látal), 37. Jarůšek (Bohunický, Musil), 63. Musil (Pojkar). Rozhodčí: Mikula, Souček Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. Diváci: 4624.

Olomouc: Halász Jaroměřský, Cartelli, Houdek, Ondrušek, Staněk, Bartoň, Janáček Kucharczyk, Ostřížek, Selingr Marosz, J. Knotek, Herman Pekr, Rác, Vodný Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Chomutov: Valent Němeček, Pojkar, Ovčačík, Jindra, Žabka, Bohunický, Kurka Mikulík, D. Výborný, L. Pabiška Jarůšek, Broš, Klimenta M. Látal, Musil, Starý Lenc, Vrbata, Kubica. Trenér: F. Výborný a M. Jelínek.

Jiří Dopita (Olomouc): "Pro nás to nebylo povedené utkání, minimálně polovinu zápasu byli hosté lepší. Boleslav lépe bruslila, my jsme si nepomáhali, byli jsme nepřesní. Vyrovnali jsme se štěstím, takže jsme rádi za ten bod. Nejsme ani zklamaní z toho, že jsme v prodloužení inkasovali, i když jsme samozřejmě chtěli vyhrát. U toho vyrovnání bylo při nás štěstí, Tomáš Houdek tam udržel modrou a pak si to tam kluci posunuli. Nebylo to nic nacvičeného, vyplynulo to z bojovnosti a urputnosti. Jsme spokojeni maximálně se ziskem sedmi bodů."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Těžko se nám to hodnotí, ale první vlna emocí už je za námi. Chtěli jsme tři body, ale před utkáním bychom určitě brali i dva, jsme dále ve hře. Baráž je jako play-off, těžko se hodnotí jednotlivé zápasy, máme dva body, což je důležité. Byli jsme lepším týmem minimálně dvě třetiny, závěr nám nevyšel, ale zase jsme získali bod navíc v prodloužení. Nehledáme chyby, kdo zavinil tu vyrovnávací branku. Já chci hráčům poděkovat za výborný výkon, nikdo tady zatím body nezískal. Budeme samozřejmě závěr analyzovat, bylo to tam těsné, už jsme mohli sami na prázdnou branku a padlo z toho vyrovnání."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články