Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sparta se vzpamatovala a srovnala krok s Brnem

Praha - Hokejisté Sparty odčinili domácí prohru v prvním semifinálovém zápase a porazili Brno 3:0. Pražané rozhodli o srovnání série v podstatě už v první třetině, kdy diváci v Holešovicích viděli krom gólů Kumstáta, Krejčíka a Piskáčka také velice nervózní hokej se spoustou osobních soubojů. Situace se zklidnila od druhé třetiny, ve zbývajícím průběhu zápasu už nepadl ani gól.

Sparta - Brno
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Kouč Sparty Jandač po předchozím nevydařeném utkání udělal změny hned ve třech formacích a tento krok se mu vyplatil. Domácí opět začali náporem, ale tentokrát se dostali i do vedení. Do první velké šance se sice dostal ve 4. minutě brněnský Hruška, ale nájezd na Pöpperleho neproměnil.

V 8. minutě fauloval Miller vysokou hokejkou Rolinka a Kumstát otevřel svojí první brankou v play-off skóre. Kapitán Sparty ještě předtím odešel do kabiny na šití, a když se vrátil, vedli domácí již 3:0. O obě branky se postarali obránci. Nejprve zvýšil Krejčík a poté se prosadil v přesilové hře Piskáček.

Na ledě už to v té době ale notně jiskřilo. I kvůli nepřesným verdiktům rozhodčích. Hned dvakrát se do šarvátek zapojil hostující kapitán Čermák, který se jednou popral i s Kumstátem. Útočník domácích si tak připsal takzvaný "hattrick Gordieho Howea", protože v zápase dal gól, na další přihrál a stihl i bitku. Sparta sice kontrolovala zápas, ale hosté měli ve druhé třetině hned několikrát šanci duel zdramatizovat.

Ve 28. minutě trefil dokonce v oslabení Burian tyč; při další přesilovce Pražanů se sám na Pöpperleho řítil Pivko, ale také neuspěl. Podobně dopadl i na začátku třetí části Kováčik, který trefil také jen brankovou konstrukci. Šance měli ale i domácí, Tomáš Rachůnek však ze strany Čiliaka překonat nedokázal. Pražany to ale mrzet nemuselo, zápas v klidu dovedli do vítězného konce. Série bude pokračovat v neděli a v pondělí v Brně.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:0 (3:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Pech, I. Rachůnek), 16. Krejčík, 18. Piskáček (Kumstát). Rozhodčí: Šindler, Minář - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 11:13. Využití: 2:0. Diváci: 9 187. Stav série: 1:1.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Krejčík, Philipp, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, I. Rachůnek - Forman, Přibyl, Buchtele - Klimek, Simon, T. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Brno: Čiliak - Miller, Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, Kuboš, Žižka, Dlapa - Jakub Svoboda, Čermák, J. Hruška - T. Svoboda, V. Němec, J. Káňa II - H. Zohorna, Raška, Pivko - Vondráček, Koreis, Burian. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Potřebovali jsme, aby dnes nastoupilo jiné mužstvo, a to se nám podařilo. Byli jsme od začátku pohyblivější, rychlejší, bruslili jsme dobře a zakončovali. Vytvořili jsme si celkem slušný náskok, který jsme udrželi až do konce. Výborné je, že Tomáš (Pöpperle) si udržel čisté konto."

Karel Beran (Kometa Brno): "Rozhodla první třetina, ve které jsme dostali tři góly. Poté jsme si nějaké šance vytvořili, ale nedali a domácí si to pohlídali. Měli jsme dvě, tři, bylydobré, jedna tyčka, jeden samostatný nájezd. Na kdyby se ale nehraje. Ze stavu 0:3 otočit zápas na Spartě je těžké. Druhá a třetí třetina ale byly z naší strany docela dobré."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články