Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zlín si doma přesvědčivě poradil s Hradcem, který se nezmohl na gól

Zlín - Hokejisté Zlína zvítězili v pátém utkání čtvrtfinále extraligy nad Hradcem Králové 4:0, ujali se v sérii 3:2 na zápasy a v pátek na východě Čech mohou dovršit postup. Za Berany se do střelecké listiny zapsali obránce Oldřich Horák a útočníci Ondřej Veselý, Zdeněk Okál a Pavel Kubiš. Své první čisté konto v extralize vychytal Tomáš Štůrala, který dostal poprvé v play off přednost před Liborem Kašíkem.

Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Hosté přijeli bez obránce Vydareného a naopak se do jejich zadních řad vrátil Ptáček. Úvod zápasu přinesl spoustu nepřesných zlínských rozehrávek, z nichž pramenila častá zakázaná uvolnění. Územní převahu ale Východočeši nevyužili. Poté Zlínští s přehledem ubránili čtyřminutové vyloučení Horáka, jenž způsobil krvavé zranění Dejovi. Na konci oslabení navíc zahrozili Köhler s Veselým. Na opačné straně po střele Frühaufa zasahoval Štůrala.

Po srovnání řad získávali domácí převahu. Köhler ani Leška brankáře Kacetla nepřekonali. Stupňující se tlak Zlína korunoval gólem od modré čáry Horák. Domácí obránce tak odčinil svůj předchozí prohřešek. Šanci k vyrovnání měl Marha, jenž ale místo odkryté branky trefil pouze Štůralu. Zlínský brankář následně vyrazil střelu Marka a Horák pohotově odehrál puk do bezpečí. Při další gólové situaci odvedl velký kus práce Honejsek, jenž zavezl puk do útočné třetiny. Sám zblízka Kacetla nepřekonal, a tak připravil pozici pro Veselého, jenž navýšil vedení Zlína.

Nápor domácích v závěru třetiny utnulo vyloučení Lešky. V dalším průběhu určovali tempo hry Zlínští. Po ubráněném oslabení přidal třetí gól Okál, jenž si z dorážky chladnokrevně připravil bruslí puk ke střele a skóroval z mezikruží. Po tomto gólu vystřídal Kacetla v hradecké brance Kantor. Před polovinou zápasu se stala nepříjemná situace hlavnímu rozhodčímu Polákovi, jenž dostal ránu tečovaným pukem do obličeje.

Do zápasu se po nezbytném ošetření vrátil. Do konce druhé části byli vyloučeni Harant a po něm Okál. Ani jeden trest ale k další změně průběžného stavu nevedl. V posledním dějství si svěřenci trenéra Vlacha bezpečně hlídali třígólový náskok. Ten mohl navýšit agilní Honejsek, ale proti Kantorovi tváří v tvář neuspěl. Východočeši nenašli recept na pozornou zlínskou obranu a ke skórování jim nepomohly ani dvě přesilovky v řadě. Definitivní podobu výsledku určil v přesilovce Kubiš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Horák, 17. O. Veselý (Honejsek), 23. Okál (Řezníček), 59. Kubiš (Melenovský, Marušák). Rozhodčí: Šindler, Polák - Charvát, Lhotský. Vyloučení: 10:7, navíc Harant (Hradec Králové) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5 161. Stav série: 3:2.

Zlín: Štůrala - Zámorský, Urbanec, Marušák, Kotvan, Řezníček, Horák - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Balaštík, Leška, Köhler - J. Ondráček, Melenovský, Kubiš - Okál, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kacetl (23. Kantor) - Harant, Jank, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf - Kudrna, Mertl, Šimánek - Dej, Tvrdík, Pospíšil - Švagrovský, Marha, Červený - Škoda, Knotek, J. Marek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Juraj Jurík (Zlín): "Neměli jsme ideální vstup do utkání. Pomohlo nám ubráněné čtyřminutové oslabení. Buď jsme hráli velmi dobře, nebo soupeř velmi špatně. Chtěli jsme být v utkání důrazní a bylo to poznat i v tom oslabení. Pak nám pomohl šťastný gól a zápas jsme ovládli. V poslední třetině se tempo zvolnilo. V play-off se počítá každý bod a my jsme za ten třetí rádi. Jsme o krůček před Hradcem, ale do cíle je ještě daleko. Budeme chtít uspět v dalším zápase v Hradci a nespoléhat na sedmý zápas."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Play-off hokej se musí umět hrát a my jsme to dnes neuměli. Zlín ze začátku nevěděl kudy kam. My jsme dostali čtyřminutovou přesilovku, ve které se zápas vyvíjel jinak, než by se z naší strany vyvíjet měl. Nepředvedli jsme v ní nic a ani jsme nevystřelili na branku. To bylo samozřejmě dobré pro soupeře. Měli jsme k dispozici dost přesilovek a rozhodlo, že jsme ani jednu nevyužili. Brankáře jsme vystřídali, aby mužstvo dostali nový impulz. Ondřej Kacetl za inkasované góly nemohl. Náš přístup byl naivní a proti Zlínu je tady těžké vyhrát."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články