Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Růžička: Více to nešlo. Nyní se pustím do národního týmu

Pardubice - Vladimír Růžička končí na lavičce Slavie už v předkole play-off. Jeho tým v rozhodujícím pátém utkání nestačil na Pardubice, a to i přesto, že k vítězství měl blízko - rozhodly však tři slepené branky v rozmezí pěti minut, které Východočeši vstřelili na začátku třetí třetiny. Nyní se už Růžička může začít připravovat na svou éru u vedení reprezentace: "Něco končí a něco začíná. Teď je to pro nás s Ondrou (Weissmannem) velká výzva, jdeme k národnímu mužstvu. Ve Slavii ale budu pokračovat u mládeže a budu mít během sezony menší oddych," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání předkola play-off Pardubice - Slavia

Už v pondělí se bude Růžička naplno věnovat reprezentaci, kterou na začátku dubna čekají první přípravné zápasy a v květnu poté mistrovství světa. "Něco už jsme si dávali dohromady a teď budeme mít další schůzku, na které si řekneme něco o hráčích a co a jak. Pustíme se do toho," pousmál se Růžička.

Bezprostředně po porážce v Pardubicích, která Slavii ukončila sezonu, na nostalgii nebyl čas. "Asi to přijde, ale teď ne. Na novou a trošku jinou práci se těším. Národní mužstvo je obrovská výzva. Vím, že náš fanoušek je tvrdý a nekompromisní. Chce výsledky, chce medaile, ale tak to je. Hokej je modla," uvedl Růžička.

Vladimír Růžička: "Už od Vítkovic jsme vlastně hráli pořád play-off. Šli jsme pořád na krev. Jsme pobití. Někteří dnes nemohli nastoupit, další se zranili. Kdyby hráli ti zkušenější, tak bychom třeba neudělali tolik chyb, ale s tím se nedá nic dělat. V play-off to vždy takhle bývá. Mrzí nás to, klukům ale musím poděkovat, že jsme závěr (základní části) takhle zvládli."

Růžička věřil, že Slavia přes Pardubice přejde a ve čtvrtfinále se utká v derby se Spartou. "Pardubice nás ale třikrát porazily a jdou dále. Měly výhodu domácího prostředí," řekl. Byl si jistý, že jeho svěřenci do hry dali všechno. "Ten citrón jsme mačkali, mačkali, ale už jsme byli vyždímaní. To bylo vidět už ten předposlední zápas," přiznal Růžička.

Slavii se podařil nástup a vedla 2:0. "Pak se to malinko zkomplikovalo. Udělali jsme chyby a soupeř nás potrestal. Ve třetí třetině to bylo stejné. Během tří a půl minuty dal tři góly. My jsme se pak ještě ždímali dále, ale bohužel to nešlo," pokrčil rameny Růžička. Uznal, že zápas v Pardubicích byl pro fanoušky skvělý. "Grády to mělo, ale prohráli jsme," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články