Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Pardubice si v přestřelce poradily s Třincem

Pardubice - Hokejisté Pardubic porazili v 51. kole extraligy Třinec 7:5 a zajistili si tak pro předkola play-off výhodu domácího prostředí. Východočeši získali tři body zejména díky čtyřem vstřeleným gólům ve druhé třetině. Oceláři, kteří předtím osmkrát za sebou naplno bodovali, dokázali duel ve třetí části zdramatizovat, snížili na 6:5, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Martin Růžička podruhé za sebou vstřelil hattrick.

Třinec po kanonádě proti Kometě musel v Pardubicích vstřebávat opačné pocity. Osvědčení střelci Polanský s Martinem Růžičkou na začátku v šancích neuspěli, a tak se prosadili domácí. Po zaváhání právě Růžičky ujel netypicky do brejku obránce Vašíček a přesně zakončil. Vedení Pardubic pak navýšil v jediné přesilovce první třetiny Kolář. Růžička svoji chybu napravil v 17. minutě, když rychle dorazil kotouč odražený od zadního mantinelu.

Na góly bohatý zápas ve druhé třetině ještě vygradoval. Další pěkný moment Vašíčka proměnil před prázdnou brankou stojící Radil a odstartoval kanonádu domácích. Ve 27. minutě vstřelily Pardubice hned dvě branky. Nejprve se po ubráněném oslabení trefil Zohorna, poté vystřídavšího Hamerlíka překonal z trestného střílení Tybor.

Lepší náladu na třineckou střídačku vrátil až Polák, který proměnil pěkný pas od Polanského. Oceláři měli místy až drtivý tlak, celkem soupeře ve druhé třetině přestříleli 21:6, ale další puk do sítě nedostali ani během čtyř přesilových her. Naopak, po krásné individuální akci se podruhé v zápase prosadil pardubický Kolář.

Ve třetí části už pardubickému týmu, který hrál celý zápas jen na tři formace, docházely síly a Třinečtí toho využili. Martin Růžička dvěma přesnými střelami dokonal svůj hattrick a na rozdíl jediné branky snížil v 51. minutě Polák. Rozhodnutý zápas měl najednou novou zápletku. Hosté nadále tlačili, ale k velkým šancím už se dostávali ztuha. Minutu a půl před koncem trefil Orsava tyč, krátce nato ranou do prázdné branky rozhodl Ďaloga.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Třinec

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Oceláři Třinec 7:5 (2:1, 4:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 10. Vašíček, 14. Kolář (T. Zohorna, Endál), 21. Radil (Vašíček, T. Nosek), 27. T. Zohorna (P. Sýkora), 27. Tybor z trest. střílení, 38. Kolář, 60. Ďaloga (T. Nosek) - 17. Martin Růžička (D. Nosek, Bonk), 29. V. Polák (Polanský), 43. Martin Růžička (Krejčí), 47. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 51. V. Polák (Martin Růžička, Bonk). Rozhodčí: T. Horák, Wagner - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:1. Diváci: 7 379.

Pardubice: Hudáček - Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, V. Kočí, Korím - P. Sýkora, T. Zohorna, Endál - Radil, T. Nosek, Tybor - Kolář, Mozer, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.

Třinec: Hrubec (27. Hamerlík) - Roth, Galvas, Trončinský, Linhart, D. Nosek, Zíb, od 38. min. navíc Foltýn, Krejčí - Martin Růžička, Polanský, Adamský - Orsava, Bonk, V. Polák - D. Květoň, Rákos, Rufer - Peterek, Hrňa. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Miloš Říha ml. (Pardubice): "Za tři body jsme hrozně rádi. Třinec prokázal, že má velmi dobrou formu. Pro nás bylo důležité, že jsme dvakrát odskočili na rozdíl čtyř branek. Od poloviny zápasu nás začal Třinec citelně přehrávat. Musím vyzdvihnout výkon brankáře Hudáčka, který ač pětkrát inkasoval, tak byl naším nejlepším hráčem. I když jsme hráli s tak kvalitním soupeřem, nemělo by se nám stát, že si necháme takový náskok stáhnout."

Václav Varaďa (Třinec): "Chtěli jsme si odvézt body, abychom udrželi postavení v tabulce. Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli, ale postupně se v naší hře objevovaly dobré věci. Ve druhé třetině jsme soupeře jasně přestříleli. Bohužel jsme udělali základní chyby, po kterých vstřelily Pardubice góly. Musím pochválit hráče, že se za stavu 6:2 zvedli a ukázali, že formu máme."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články