Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Vítězství ve Východní konferenci patří Magnitogorsku

Moskva - Útočník Jan Kovář rozhodl v KHL jediným gólem utkání o vítězství Magnitogorsku 1:0 nad Kazaní, čímž svému týmu zařídil vítězství ve Východní konferenci.

Radující se Magnitogorsk
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Druhý nejproduktivnější hráč soutěže Kovář se prosadil už v sedmé minutě díky šikovné teči střílené přihrávky Jaroslava Chabarova. Vstřelil svůj 22. gól v sezoně, zaznamenal 67. bod a na spoluhráče Sergeje Mozjakina, který vede kanadské bodování, tak ztrácí jeden zápas před koncem základní části tři body.

Méně důvodů ke spokojenosti dnes měl starší z bratrů Kovářů Jakub, který nedochytal v brance Jekatěrinburgu duel v Petrohradu. Český reprezentační gólman vydržel na ledě do 26. minuty, kdy dostal třetí gól a vystřídal ho Jevgenij Lobanov. Toho v průběhu utkání ještě překonal po přihrávce Romana Červenky norský útočník Patrick Thoresen a domácí SKA vyhrál 4:0.

Vítězství 2:1 nad Astanou vychytal Čerepovci další český gólman Jakub Štěpánek, Severstal nicméně přišel o šanci na postup do play-off. Osmou pozici ve Východní konferenci si díky výhře 4:1 nad Omskem definitivně zajistila Jaroslavl, jež se tak v osmifinále utká s obhájcem prvenství a vítězem základní části Dynamem Moskva.

O osmém postupujícím na Východě se rozhodne v poslední den základní části v úterý mezi Vladivostokem a Čeljabinskem. Blíž má do bojů o Gagarinův pohár nováček z Vladivostoku, který má před loňským finalistou jednobodový náskok.

Kontinentální hokejová liga: Čeljabinsk - Nižnij Novgorod 0:1, Magnitogorsk - Kazaň 1:0 (Kovář 1+0), Ufa - Dynamo Moskva 1:3, Atlant Mytišči - Chanty-Mansijsk 5:1, Čerepovec - Barys Astana 2:1, Nižněkamsk - Viťaz Podolsk 5:1 (za domácí Koukal 0+1), Petrohrad - Jekatěrinburg 4:0 (Červenka 0+1), CSKA Moskva - Doněck 2:1 po sam. nájezdech, Jaroslavl - Omsk 4:1, Dinamo Minsk - Dinamo Riga 5:2 (za domácí Krajíček 0+3, Irgl 1+0),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články