Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Dynamo Moskva ovládlo základní část KHL a má Kontinentální pohár

Moskva - Hokejisté Dynama Moskva se stali jistým vítězem základní části Kontinentální ligy, i když v souboji lídrů konferencí podlehli v Magnitogorsku 0:1 po samostatných nájezdech. Bezbrankový stav změnil až poslední šestý exekutor v rozstřelu Danis Zaripov. Před ním jel na branku český útočník Dynama Marek Kvapil, ale na Vasilije Košečkina nevyzrál.

Hráči Dynama Moskva
zdroj: ČTK

Gólman Magnitogorsku byl hrdinou zápasu, neboť během 65 minut hry pochytal 41 střel. Alexandr Jerjomenko v brance Dynama čelil pouze 16 pokusům. Moskevský celek, za který hraje i obránce Filip Novák, má před zbylými dvěma zápasy základní části před Magnitogorskem a konkurenčním Petrohradem nedostižný náskok sedmi bodů.

Hokejisté Dynama získali loni i předloni Gagarinův pohár pro vítěze play-off KHL, Kontinentální pohár pro nejlepší tým základní části však vybojovali poprvé. Loňský finalista Čeljabinsk porazil i díky úvodní trefě Jana Bulise Podolsk 3:2 a dostal se v tabulce Východní konference na osmou příčku, poslední postupové místo do play-off.

Ze hry o účast v Gagarinově poháru vypadl Omsk, který podlehl na ledě Atlantu Mytišči 0:2 a před závěrečnými dvěma duely ztrácí na Čeljabinsk osm bodů. Trenéra Miloše Říhu tak definitivně připravil o šanci na play-off jeho bývalý tým, který v roce 2011 dovedl do finále.

V souboji českých gólmanů v Čerepovci se radoval domácí Jakub Štěpánek, jehož tým porazil Jekatěrinburg s Jakubem Kovářem 2:1. Štěpánek přišel o páté čisté konto v sezoně v čase 59:59, kdy Arťom Černov využil dlouhou power play hostů. Kovář předtím inkasoval v 5. a 49. minutě a prohrál s Jekatěrinbugem i druhý zápas po neúspěšném vystoupení s českou reprezentací na olympijských hrách.

Alexander Salák pochytal 34 střel Astany a pomohl Petrohradu k vítězství 3:2, po němž se SKA bodově dotáhl na Magnitogorsk. Domácí sice dvakrát prohrávali o gól, ale Artěmij Panarin vyrovnal na 2:2 a další trefou rozhodl.

Výsledky pátečních zápasů KHL:

Čeljabinsk - Viťaz Podolsk 3:2 (za domácí Bulis 1+0), Magnitogorsk - Dynamo Moskva 1:0 po nájezdech, Ufa - Kazaň 1:0, CSKA Moskva - Záhřeb 1:3, Čerepovec - Jekatěrinburg 2:1, Jaroslavl - Chanty-Mansijsk 6:2 (za hosty Smoleňák 0+1), Nižněkamsk - Nižnij Novgorod 3:5, Atlant Mytišči - Omsk 2:0, Petrohrad - Barys Astana 3:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články