Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ukázalo se, že neumíme hrát ve sněhu, řekl po prohře s Rangers Jágr

New York – Opět svůj tým táhl, přihrál hned na dvě branky, avšak ani tak se Jaromír Jágr výhry New Jersey nedočkal. Devils sice v zápase pod otevřeným nebem proti New Yorku Rangers na Yankee Stadium vedli, ale jeho bývalý tým utkání otočil a nakonec vyhrál 7:3. O výsledku rozhodla zejména druhá třetina, v níž Rangers dali čtyři branky. "Začali jsme hrát stylem nahoru dolů s týmem, proti kterému by se takhle hrát nemělo," hodnotil zápas Jágr.

Jaromír Jágr během utkání pod otevřeným nebem
zdroj: ČTK/AP/ autor: Frank Franklin II

Jágr tak pod otevřeným nebem prohrál i druhý zápas v kariéře. Před dvěma lety byl u porážky Philadelphie rovněž s New Yorkem Rangers 2:3. Tehdy však kvůli zranění musel odstoupit ještě během první části.

"Aspoň jsem se tentokrát nezranil," řekl Jágr a z pověrčivosti to hned zaklepal na dřevěnou skříňku v šatně. Podle svých slov využil zkušenosti a na utkání se připravil ještě intenzivněji než normálně, aby se zahřál a dostal do tempa.

Dalšímu zápasu pod širým nebem se brzy dvaačtyřicetiletý Jágr nebrání. "Když vedení NHL rozhodne o dalším zápase, nemám s tím problém. Fanoušci si to užili a to je nejdůležitější. Je to pro ně zábava, a co si budou přát, to my budeme dělat," prohlásil.

Devils utkání před 50 105 diváky rozjeli dobře a vedli 3:1. Jenže Rangers hned za 52 vteřin snížili a ve druhé třetině čtyřmi góly rozhodli. "Začali jsme hrát stylem nahoru dolů s týmem, proti kterému by se takhle hrát nemělo. Nepokračovali jsme ve své hře, to byl důvod, proč jsme ve druhé třetině zápas ztratili. Dali jsme jim moc přečíslení tři na dva a dva na jednoho, chyběl nám třetí hráč dozadu," navázal Jágr.

Mrzela jej ztráta dobře rozehraného zápasu; oba týmy bojují na hraně play-off ve Východní konferenci a každý bod je pro ně důležitý. "Měli jsme prvních deset patnáct minut zápas pod kontrolou, vytvořili jsme si šance a hráli přesilovky. Vedli jsme 3:1 a pak jsme přestali hrát naši hru," litoval Jágr.

Na otázku, zda se stihli hráči během zápasu dívat okolo a užívat si atmosféru, měl Jágr jasnou odpověď: "Vypadlo to, že jsme to dělali v druhé třetině," uvedl nejproduktivnější hráč Devils a doplnil, že New Jersey zastavila sněhová přeháňka. "Jak začal padat sníh, přestali jsme hrát. Neumíme hrát ve sněhu. Když začal padat, dostali jsme čtyři góly a nedali žádný."

Led nebyl ideální, ale Jágr si nestěžoval. "Bylo tam hodně děr, ale to je pochopitelné, když se dělá led tak rychle. Ti, co to připravovali, odvedli dobrou práci," podotkl nejproduktivnější Evropan v historii NHL. Trápila jej porážka. "Věděli jsme, že je to výjimečný zápas. Ale na druhé straně jsme mysleli hlavně na dva body. Kdyby to bylo v prvním týdnu sezony, tak by to bylo o něčem jiném. Ale do konce zbývá okolo 30 zápasů a každý bod je důležitý."

Jágr si připsal dvě asistence a díky té první se osamostatnil na desátém místě historické tabulky, o které se dělil s bývalým spoluhráčem z Pittsburghu Mariem Lemieuxem. "Média se mě ptají každý zápas, jestli vím, jak na tom jsem. Nestarám se o čísla. Užívám si zápasy a chci hrát dál. Když budu makat a zůstanu zdravý, můžu odehrát řadu dalších utkání," dodal Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články