Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Sparta vyprovodila Chomutov devíti góly

Praha - Hokejisté Sparty zvítězili ve 41. kole nad posledním Chomutovem 9:0 a po druhé nejvyšší výhře sezony vedou extraligu již o 19 bodů. Dvakrát se za vítěze trefil Petr Kumstát, deváté čisté konto v sezoně udržel brankář Tomáš Pöpperle. Piráti prohráli už počtrnácté za sebou.

Sparta od prvního vhazování potvrzovala roli favorita. V úvodu měli šance Buchtele a Kumstát a v sedmé minutě otevřeli sparťané skóre ve vlastním oslabení. Při Klimkově trestu zahrozil po Krstevově zaváhání Hlinka, další zaváhání Pirátů už potrestal Kumstát, který zakončil sólový únik blafákem do bekhendu. Domácí se pak ubránili při Philippově vyloučení a v polovině úvodní části zvýšili, když po Formanově střele dorážel Přibyl.

Pak pálil nebezpečně Tomáš Rachůnek. Ve 14. minutě se při Mrázkově trestu trefil z pravého kruhu k pravé tyči kanonýr Ton a svou 32. trefu v sezoně mohl nejlepší střelec extraligy přidat v 16. minutě. Jeho únik ale vykryl gólman Růžička, Ton však byl faulovaný. Chomutov se při Hřebejkově trestu ubránil, stejně tak v úvodu druhé části při Kubinčákově prohřešku. Sparťanskou pohodu prokázala i klička gólmana Pöpperleho na Bomersbacka.

V 25. minutě už ale vyloučení za špatné střídání Pirátů Sparta využila, když se před Růžičkou prosadil obránce Pilař. Do branky Severočechů se následně místo něho postavil Kostúr. Slovenského gólmana hned otestoval Sičák a ve 27. minutě už Kostúr inkasoval, když jej překonal Klimek. Za dalších 116 vteřin se trefil i Tomáš Rachůnek, když předtím sebral lehce puk Malcovi Ton.

Sparta změnila zápas v exhibici a sedmý gól přidal v 38. minutě po Pilařově přihrávce do odkryté branky Buchtele. Pak se ještě popral Švrček s Bomersbackem. I v závěrečném dějství Sparta zvyšovala skóre. Ve 46. minutě se prosadil individuálně obránce Polášek a radoval se z první extraligové trefy v kariéře. Další gól přidal v přesilovce pěti proti třem Kumstát. Desítku už Sparta nedovršila, když ani v závěru neproměnil únik Ton.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Chomutov

HC Sparta Praha - Piráti Chomutov 9:0 (3:0, 4:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Kumstát (Pech, Philipp), 11. Přibyl (Forman), 14. P. Ton (Pilař, I. Rachůnek), 25. Pilař (T. Rachůnek, J. Hlinka), 27. Klimek (Rolinek, I. Rachůnek), 29. T. Rachůnek (P. Ton), 38. Buchtele (Pilař, Pech), 46. Polášek (Krejčík), 52. Kumstát (Přibyl, Simon). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:11. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5434.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Krejčík, Sičák, Švrček, Philipp, Kubát, Polášek - P. Ton, J. Hlinka, T. Rachůnek - Kumstát, Pech, Buchtele - Klimek, Rolinek, I. Rachůnek - Simon, Přibyl, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Chomutov: Martin Růžička (25. Kostúr) - Lojek, J. Mrázek, Pulpán, Malec, Krstev, Havel, Šulák - Balej, J. Straka, Kubinčák - D. Hruška, Bartečko, Bomersback - Šagát, Sikora, Hřebejk - Račuk, O. Kaše, Kämpf. Trenéři: Beck, Martínek a R. Kaše.

Zdeněk Moták (Sparta): "Na utkání jsme se pečlivě připravovali, vyplatilo se nám to. Hráli jsme s chutí, měli jsme dobrý pohyb a myslím si, že jsme si dobře zastříleli. Je výborné, že Tomáš Pöpperle udržel nulu."

Jaroslav Beck (Chomutov): "Těžko hledat slova. Sparta je rozjetá, je někde jinde. Podala perfektní výkon. My jsme v nesmírně těžké situaci. Dalo by se říct, že se můžeme za tento výkon i stydět. Je potřeba otočit list a znovu se ponořit do práce. Musíme najít jádro týmu, které mu dá tvář a bude držet za každé situace. Tým je hodně dole, nemá cenu nic omlouvat. Může to vytáhnout nahoru jen tvrdá práce a každý musí začít u sebe."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články