Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vary porazily Chomutov a přiblížily se pozicím zajišťujícím předkolo

Chomutov – Do solidní formy se dostali hokejisté Karlových Varů. Potvrdili to i v zápase na ledě posledního Chomutova, kde zvítězili 2:1, a opanovali pátý z posledních šesti zápasů. Rovněž se drží jen dva body za desítkou pro play-off. Chomutov naopak prohrál již třinácté utkání za sebou.

Radost hokejistů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Hosté se ujali vedení už v 17. vteřině utkání. Balán získal kotouč napadáním v útočné třetině a osamocený Pohl s přehledem překonal Růžičku. Zvýšit mohl Zaťovič, který se dostal do samostatného úniku, ale s jeho blafákem si chomutovský brankář poradil.

Domácí dostali do hry přesilové hry. V té první ale chomutovský obránce Malec orazítkoval jen horní tyč, ve druhé nestačil Bomersback zpracovat přihrávku Davida Hrušky před poloprázdnou brankou.

Ve druhé třetině byli aktivnější domácí hokejisté, ale jedinou branku vstřelily Karlovy Vary v přesilové hře. Po kombinaci se prosadil u levé tyčky Zaťovič, který zakončoval po Pohlově přihrávce. Chomutov opět předvedl ve druhé třetině střeleckou nemohoucnost, když ani z vyložených příležitostí nedokázali dostat puk do branky. Šance měli Kůs, Straka i David Hruška, ale Závorka byl na místě.

V závěrečné části hry očekávaný tlak Chomutova nepřišel, naopak do šancí se dostávaly Karlovy Vary. Nejdříve v rychlém protiútoku Pohl těsně minul Růžičkovu branku, vzápětí také Micka a Radim Hruška. Utkání zdramatizoval necelých devět minut před koncem Kubinčák, který tečoval nahození Pulpána od modré čáry. Hosté si ale další cenné body pohlídali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Karlovy Vary

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 53. Kubinčák (Pulpán, Šagát) - 1. Pohl (Balán), 28. Zaťovič (Pohl, Rýgl). Rozhodčí: Hodek, Šindler - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:7, navíc Malec (Chomutov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 4299.

Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Malec, Lojek, Pulpán, Havel, Krstev, Bartejs - Šagát, J. Straka, Hřebejk - D. Hruška, Bartečko, Bomersback - O. Kaše, Sikora, Kampf - Račuk, Kůs, Kubinčák. Trenéři: Beck, Martínek, R. Kaše.

Karlovy Vary: Závorka - Rýgl, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Dresler, Gulaši, Schusser - Pohl, Balán, Zaťovič - Hovorka, Vachovec, R. Dlouhý - Zucker, Kverka ml., Kytnár - Tomeček, R. Hruška, Micka. Trenéři: Mlejnek, Kverka st. a Kněžický.

Jaroslav Beck (Chomutov): "Je to deprimující, máme další porážku. Kromě první lajny to nebylo moc o hokeji. Tým jsme zdědili absolutně dole hokejově i psychicky. Teď je to na nás, abychom to dali dohromady. Nějaké světýlko na konci tunelu tam je, opět to byl těsný výsledek."

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Zápas nebyl vůbec jednoduchý. Věděli jsme, že Chomutov musí už někoho porazit. Jsme rádi, že to nevyšlo na nás. Bylo to ale strašně psychicky náročné. Hodně nám pomohl rychlý první gól. Hráli jsme pak s větším sebevědomím. První třetina pak byla z naší strany velmi dobrá."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články