Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Za nadávky padaly pokuty. Duda zaplatí 50 tisíc, trestu neušel ani Salfický

Praha – V hokejové extralize padaly finanční tresty za vulgární urážky. Částku 50 tisíc korun zaplatí útočník Radek Duda z Plzně, který slovně napadl rozhodčí v zápase s Kometou Brno. Za stejný prohřešek z duelu s Chomutovem byl sankcí ve výši deseti procent základního měsíčního platu potrestán i pardubický brankář Dušan Salfický.

Radek Duda v zápase se Spartou
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Duda podle disciplinární komise napadl slovně jednoho z rozhodčích a brankového videorozhodčího. "Jednání hráče mělo charakter intenzivních verbálních nadávek a osobního hanobení včetně výhrůžky fyzickým napadením," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý.

Při výši trestu přihlédl i k tomu, že Duda byl za poslední dva roky trestán vícekrát. V této sezoně dostal na začátku října pokutu ve výši deseti procent základního měsíčního platu za nafilmovaný pád a v polovině listopadu mu byla zastavena činnost na pět utkání za zákrok na brněnského Miroslava Holce, který je nyní jeho spoluhráčem v Plzni.

Salfický v Chomutově nechytal a byl na lavičce připraven jako dvojka Júliuse Hudáčka. Ve druhé přestávce ale dostal za vulgární chování na ledové ploše a v prostoru mezi kabinami vůči rozhodčím osobní trest do konce utkání a trest ve hře. Po zápase se Salfický sudím omluvil.

Pokutou 20 tisíc korun byl potrestán Litvínov za vhození láhve na led a polití rozhodčího pivem při utkání 33. kola proti Třinci. Jednalo se už o třetí podobné provinění na litvínovském stadionu v sezoně.

Deset tisíc korun zaplatí Pardubice za zasažení jedno z čárových rozhodčí prázdnou PET láhví vhozenou z hlediště v duelu 33. kola s Hradcem Králové. Hradec Králové dostal napomenutí za odpálení dvou petard v sektoru hostí v pondělním utkání s Kometou Brno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Brno - Plzeň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články