Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Pardubice v Chomutově zlikvidovaly tříbrankové manko a vyhrály

Chomutov - Pardubice předvedly velký obrat, a přestože v Chomutově prohrávaly ještě v úvodu třetí třetiny 0:3, nakonec si odvážejí všechny body po vítězství 4:3. Zvrat dokonal dvěma zásahy hostující útočník Tomáš Zohorna v 51. minutě v rozmezí 55 vteřin.

Zleva Tomáš Nosek a Marek Ďaloga z Pardubic oslavují vstřelenou branku
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

V první třetině bylo na obou stranách celkem sedm vyloučených, což vedlo k velkému množství gólových příležitostí. Na branku ale čekali diváci až do 19. minuty, kdy Pulpán v přesilové hře vystřelil od modré čáry, jeden z hostujících hráčů puk tečoval a ten se ještě odrazil od horní tyčky za záda brankáře Hudáčka. Kromě gólu měli z domácích velké příležitosti Hruška, Šagát a Mrázek, ale ani jeden z bezprostřední blízkosti nepropálil výborně chytajícího Hudáčka. Na straně Pardubic to byli Cetkovský, Ďaloga a Radil, ale buď je vychytal Martin Růžička, nebo jejich střely šly těsně mimo.

Ve druhé části měli Pardubičtí nejprve velkou příležitost na vyrovnání, když hráli čtyřminutovou přesilovku, ale větší šanci si nevypracovali. Místo toho přidal Chomutov dvě trefy a zvýšil na tříbrankový rozdíl. U druhé branky pálil od modré Rutta, Hudáček sice puk stačil vyrazit, ale Svoboda ho z brankové čáry úspěšně dorazil. Třetí gól byl lahůdkou pro diváky, když v přesilové hře šli domácí dva na jednoho, Hruška zadovkou přihrál Gajovskému a ten střelou po ledě překonal Hudáčka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Pardubice

V samém závěru druhého dějství neudržel nervy na uzdě Sýkora a po dvouminutovém trestu si vykoledoval i trest do konce utkání za nesportovní chování. K němu se již po skončení třetiny přidal ještě náhradní gólman Východočechů Salfický a i pro něho duel skončil předčasně. Neskutečný obrat předvedly Pardubice ve třetí třetině a zdecimovaným domácím nakonec vstřelily za sedm minut čtyři branky. Naději na zdramatizování zápasu dostali hosté v 44. minutě, když ve vlastním oslabení vystřelil Endál, Růžička jeho střelu jen vyrazil a Tybor snížil na dvoubrankový rozdíl.

Ve 47. minutě už Pardubice prohrávaly jen o jeden gól, když po šesti sekundách využily přesilovou hru. Od modré čáry pálil Ďaloga a jeho střela švihem se zastavila až v Růžičkově síti. Hosté potom rozpoutali peklo v obranné třetině Chomutova, k čemuž jim dopomohla i série vyloučení domácích. V 51. minutě vyrovnal v přesilové hře Zohorna střelou z kruhu a o 55 sekund později v další přesilové hře stejný hráč také rozhodl. Pokus o vyrovnání v podobě hry bez brankáře domácím štěstí nepřinesl.

Piráti Chomutov - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 3:4 (1:0, 2:0, 0:4)

Branky a nahrávky: 19. Pulpán (Hřebejk, D. Hruška), 29. Jaroslav Svoboda (Rutta, Sikora), 39. Gajovský (D. Hruška) - 44. Tybor (Endál), 47. Ďaloga (T. Nosek), 51. T. Zohorna (Gregorc), 51. T. Zohorna (Gregorc). Rozhodčí: Hodek, Kalivoda - Frodl, Charvát. Vyloučení: 12:7, navíc P. Sýkora a Salfický oba 10 min. a do konce utkání, Gregorc (všichni Pardubice) 10 min. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 4091.

Chomutov: Martin Růžička - J. Mrázek, Pulpán, Novák, Prošek, Rutta, Trefný, Bartejs - D. Hruška, Gajovský, Hřebejk - Bomersback, J. Straka, Kubinčák - Sikora, Jaroslav Svoboda, Šagát. Trenéři: Turek a R. Kaše.

Pardubice: Hudáček - Gregorc, Ďaloga, Píša, Korím, Zdráhal, Čáp - Radil, T. Nosek, T. Zohorna - Kolář, Somík, P. Sýkora - Endál, Cetkovský, Tybor - Moučka, Nahodil, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml. 

Robert Kaše (Chomutov): "Dvě třetiny jsme odmakali super. Bohužel, když jsme hráli přesilovku, dostali jsme gól. To samé bylo v Třinci, když jsme cítili, že můžeme získat body. Když jsme hráli ve třetí třetině na začátku pět na tři, nedokázali jsme ani dostat puk do pásma. Hráči najednou nechtěli vzít zodpovědnost na sebe. To je teď největší nešvar naší hry; když cítíme, že můžeme udělat body, hráči ztratí jistotu ve hře. Vidina bodů nám tak sváže ruce, že předvedeme, co jsme předvedli ve třetí části."

Zdeněk Venera (Pardubice): "První dvě třetiny jsme měli hodně špatné. Ve třetí třetině jsme začali více střílet. Nastartoval to gól v oslabení, byla to otázka toho prvního gólu. Pak jsme dali tři góly v přesilovkách, i v minulém utkání se nám to povedlo. Kdybychom se trápili dlouho, bylo by to těžké."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články