Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Plzeň i přes širokou marodku udolala Vítkovice

Plzeň - Hokejisté Plzně porazili ve 27. kole extraligy Vítkovice 3:2 a i přes absence útočníků Martina Straky, Ondřeje Kratěny, Tomáše Pituleho a Jána Sýkory zvítězili v osmém z posledních deseti zápasů. Naopak Vítkovice s Indiány prohrály již posedmé za sebou.

Plzeň - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Vstup do utkání vyšel lépe Ostravanům, po nedůslednostech plzeňské obrany ve druhé minutě ale stačil dorážku nekrytého Burgra zastavit Mensator. O tři minuty později musel zasahovat i jeho protějšek Dolejš, když z pravého kruhu tvrdě vypálil Mozík. Aktivnější hosté poté při přečíslení dva na jednoho neuspěli střelou Valčáka i dorážkou Kucsery. Udeřilo ovšem na druhé straně, když v 11. minutě pohotově dorazil do sítě Mozíkovu střelu Pletka.

Lépe se pohybující hosté mohli brzy vyrovnat, Strapáčův volej z mezikruží ale Mensator vyrazil. Na konci první třetiny sice Indiáni nezužitkovali krátkou přesilovku pět na tři, z gólu se však radovali po přestávce. Z vyhraného Kašpaříkova vhazování ve 23. minutě totiž Vlasák vytěžil rychlou střelu vedení 2:0. Za chvíli po přihrávce Lva zpoza branky trefil Pletka z bezprostřední blízkosti pouze klečícího Dolejše a z protiútoku musel proti táhlé střele rozjetého Szturce nadvakrát akrobaticky zasahovat Mensator.


Ve 26. minutě už ale plzeňský gólman kapituloval, když ho střelou pod břevno překonal ve vlastním oslabení unikající Huna. V polovině utkání se na ledě přitvrdilo. Více šancí měli hosté, Szturc však v přesilové hře zblízka neprostřelil Mensatora. Domácí zahrozili pouze ranou Dvořáka bez přípravy po přečíslení ve 38. minutě. Jednoduše hrající Ostravané se tlačili za vyrovnáním, Svačina ale v početní výhodě před druhou pauzou napálil z levého kruhu pouze tyč.

Na začátku závěrečné třetiny domácí promarnili přesilovku a ve 47. minutě je od pohromy uchránil jen Mensator, který dokázal na poslední chvíli zasáhnout svým pravým betonem proti dalšímu pokusu Svačiny. Vzápětí se zaskvěl i Dolejš, jenž lapačkou vytěsnil pokus Lva po ideální nabídce Indráka od zadního mantinelu. V 51. minutě už se po závaru před vítkovickou brankou prosadil Hollweg, který skóroval ve třech z posledních čtyř utkání. O pět minut později ovšem Roman po průjezdu útočným pásmem našel přesnou přihrávkou Svačinu, jenž snížil na 2:3. Hosté ve snaze o vyrovnání vrhli všechny síly směrem dopředu, ale neuspěli ani při více než minutu dlouhé hře bez brankáře.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Vítkovice

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Pletka (Mozík), 24. Vlasák (Kašpařík), 51. Hollweg (M. Dvořák, T. Sýkora) - 26. Huna (Valčák), 56. Svačina (Roman, Kovář). Rozhodčí: T. Horák, Hrubý - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 3:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3 803.

Plzeň: Mensator - Jiří Hanzlík, Seman, J. Jeřábek, D. Boháč, Mozík, Frolo - Duda, Kašpařík, Vlasák - Indrák, Lev, Pletka - Dvořák, T. Sýkora, Hollweg - Vlček, Š. Novotný. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Vítkovice: Dolejš - M. Hruška, Barinka, Sloboda, Kovář, Pastor, Stehlík, Bail - Vandas, Burger, Szturc - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, E. Němec, Húževka - Kolouch, Valčák, Kucsera. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Michal Straka (Plzeň): "Očekávali jsme těžký zápas, což se potvrdilo. V první třetině jsme měli obrovské problémy s pohybem soupeře. Vyjížděli nám do šancí z rohů. Do druhé třetiny jsme šli s plánem začít vyhrávat osobní souboje, což se nám částečně dařilo. Povedlo se nám dát šťastné góly a přestože jsme v závěru ztratili dvoubrankové vedení, tak se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce. Vítkovice hrály výborně, ale nám naštěstí poslední dobou výborně chytají oba brankáři a i přes absence některých hráčů se nám daří vyhrávat na menší počet gólů."

Peter Oremus (Vítkovice): "Přes porážku jsme měli v utkání i povedené věci. Pokračovali jsme v dobrém bruslení a agresivitě jako v minulém zápase. Dnešní utkání rozhodla naše mizerná koncovka. Do šancí jsme se dostávali, ale jejich realizace byla z naší strany slabá. Plzeňští mají kvalitní mužstvo a na dva góly se s nimi dá vyhrát těžko. S Plzní jsem zatím neuhrál ani bod. Věřím, že se to ještě v této sezoně změní."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy