Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Hradec venku dominuje, vyhrál i nájezdy ve Zlíně

Zlín - Hokejisté Hradce Králové zvítězili ve 23. kole extraligy na ledě Zlína 2:1 po samostatných nájezdech a potvrdili pozici nejlepšího týmu na kluzištích soupeřů. Na gól kapitána Jiřího Šimánka ze závěru první třetiny odpověděli Berani ve třetí části díky trefě Radima Tesaříka. Rozhodující nájezd proměnil Rastislav Dej, jenž uspěl jako jediný exekutor.

Zlín - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Od začátku utkání Mountfield pozorně bránil střední pásmo a Zlín se tak dostával do šancí sporadicky. V dobré pozici vypálil Tesařík do gólmana Kantora. Na opačné straně vystřelil Červený do připraveného brankáře Kašíka. Následná Mertlova střela byla sražena do ochranné sítě. Když se neprosadil domácí Balaštík, udeřili hosté. V závěru první třetiny vybídl v předbrankovém prostoru Mertl přesným pasem ke skórování nikým nekrytého Šimánka, který zamířil přesně.

První třetina, která svižně odsýpala, nepřinesla jediné vyloučení. Také v dalším průběhu rozhodčí přerušovali hru minimálně. Ve vlastním oslabení se do velké šance dostal Holík, jenž ale z levého kruhu pro vhazování vystřelil nepřesně. Domácí se přes propracovanou defenzivu soupeře jen ztěžka dostávali do střeleckých příležitostí. Když už se jim to podařilo, tak narazili na pozorného Kantora.


Nadvakrát neuspěl Holík a po něm ani Honejsek. S průběžným jednogólovým vedením si Východočeši vystačili. Snaha Zlína o vyrovnání vygradovala na začátku třetí části. Nahození Tesaříka od modré skončilo za překvapeným Kantorem. Vzápětí si hosté vytvořili drtivý nápor, kterému Zlín odolal i díky Kašíkovi.

Možnost k obratu nevyužili Berani po vyloučení Vadareného. Závěrečný tlak Berani do rozdílového gólu nepřetavili. V prodloužení měli více ze hry Zlínští, ale Kantora nepřekonali. V samostatných nájezdech rozhodl o výhře Mountfieldu Rastislav Dej, jenž uspěl jakožto jediný střelec. Východočeši tak vyhráli šestý zápas z posledních sedmi duelů a jsou nadále druzí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Hradec Králové

PSG Zlín - Mountfield Hradec Králové 1:2 po sam. náj. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. Tesařík (Melenovský) - 19. Šimánek (Mertl, Dej), rozhodující nájezd Dej. Rozhodčí: Horák, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4 007.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Horák - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Holík, Čajánek - Honejsek, Melenovský, F. Čech - Okál, Ondráček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Dej, Mertl, Šimánek - Švagrovský, Knotek, Podlešák - Tvrdík, Langhammer, Škoda - Švihálek, Červený, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Juraj Jurík (Zlín): "Podle postavení v tabulce, ve které byl Hradec Králové druhý se potvrdilo, že to byl těžký zápas. Soupeř velice dobře bruslil. V první třetině jsme postrádali důraz a lehkost z předchozích zápasů. Po zredukování sestavy na tři pětky jsme se dostali do tempa a měli trochu navrch. Byly to ale spíš hokejové šachy a v některých momentech to byl zápas s parametry play off. Remíza po šedesáti minutách byla spravedlivá. V nájezdech vyhrál šťastnější, za daný průběh zápasu jeden bod bereme."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Hráli jsme excelentních prvních dvacet minut. Začátkem druhé třetiny jsme začali ztrácet puky, což týmu jako je Zlín hrálo do karet. Domácí byli poté lepší a měli jsme spoustu práce je zastavit. Vyrovnávací gól, který jsme dostali, byl zasloužený. V základní hrací době jsme byli schopni dotáhnout zápas alespoň na bod, čehož si vážíme. Penalty nemusíme komentovat."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články