Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sparta zvýšila náskok, Brno porazilo ve šlágru Hradec

Kladno – Již osmibodový náskok mají v čele extraligy hokejisté Sparty na druhý Hradec Králové. Zatímco Pražané otočili duel s Litvínovem a vyhráli 3:2, Hradečtí prohráli v souboji o čelo tabulky s třetí Kometou Brno 0:3. Jihomoravané na své soupeře ztrácí již pouze bod. Další studenou sprchu schytal Třinec, který nestačil na Karlovy Vary.

Slavící hokejisté Sparty
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Litvínov - Sparta 2:3

Hokejisté Sparty potvrdili skvělou formu posledních týdnů a proti Litvínovu dokonali obrat z 0:2 na 3:2 a zvýšili svůj náskok na čele extraligy již na osm bodů. Pražané prohrávali už v 6. minutě po trefách Kamila Piroše a Viktora Hübla 0:2, ale díky dvěma gólům Jaroslava Hlinky a vítěznému gólu Ivana Rachůnka z 52. minuty vyhráli i desátý z posledních jedenácti zápasů. Verva v šestém zápase pod vedením nového trenéra Radima Rulíka poprvé nebodovala.

Report, sestřih a ohlasy

Kometa Brno - Hradec Králové 3:0

V duelu o čelo tabulky na sebe narazila třetí Kometa Brno a druhý Hradec Králové a nakonec se radoval hůře postavený celek. Brno za vítězstvím 3:0 nasměroval dvěma góly útočník Vojtěch Němec. K úspěchu pomohl Kometě i velmi dobrý výkon brankáře Marka Čiliaka, který vychytal svou třetí extraligovou nulu, ovšem poprvé na domácím ledě. Hradec Králové teprve podruhé v sezoně vyšel na soupeřově ledě bodově naprázdno. 

Report, sestřih a ohlasy

Vítkovice - Zlín 2:4

Již šestou prohru v řadě na domácím ledě si připsali hokejisté Vítkovic, kteří podlehli Zlínu 2:4. Ostravané sice vedli 2:1, ale promarnili řadu šancí i dvě přesilové hry pět na tři a soupeř ve druhé polovině zápasu skóre třemi góly otočil. Autorem vítězného gólu byl Jaroslav Balaštík, který se proti Vítkovicím trefil i v prvním duelu sezony.

Report, sestřih a ohlasy

Pardubice - Chomutov 4:1

Sérii tří porážek uťali hokejisté Pardubic, když si na vlastním ledě poradili s Chomutovem 4:1. Připsali si teprve druhou výhru z posledních deseti utkání a doma se radovali po více než měsíci. Třemi body za gól a dvě asistence se na tom podílel Tomáš Nosek. Piráti podlehli posedmé za sebou a nový kouč Josef Turek má ze tří zápasů na kontě zatím jen bod. 

Report, sestřih a ohlasy

Karlovy Vary - Třinec 3:1

Podruhé během tří dnů nastoupili hokejisté Třince proti celku z dolních pater tabulky a i podruhé nezískali ani bod. Po domácí prohře proti Litvínovu Slezané nestačili ani na Karlovy Vary, kterým na jejich ledě podlehli 1:3. Západočeši se naopak po pěti prohrách dočkali výhry a ukončili sérii jedenácti proher ve vzájemných zápasech.

Report, sestřih a ohlasy

Kladno - Plzeň 2:1 po s. n.

Ani v druhém vzájemném měření v sezoně nedokázali hokejisté Plzně zdolat Kladno a na jeho ledě tentokrát prohráli 2:1 po samostatných nájezdech. O výhře Rytířů rozhodl Miroslav Hořava a ti tak ukončili pětizápasové čekání na výhru. Úřadující mistr naopak prohrál po třech vítězstvích v řadě.

Report, sestřih a ohlasy

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy