Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lev na ledě Atlantu Mytišči vyhrál 4:0 a domů se vrací se šesti body

Mytišči (Rusko) - Hokejisté Lva Praha zakončili v Kontinentální lize sérii čtyř zápasů venku výhrou na ledě Atlantu Mytišči 4:0. Po porážkách v Čerepovci (1:2) a Petrohradu (0:5) a v součtu s vítězstvím v Jaroslavli (2:0) se tak pražský tým vrací domů s šesti body a na pozicích pro play-off. Branky vstřelili Ryan O'Byrne, Patrick Zackrisson, Michal Birner a Justin Azevedo. Gólman Petri Vehanen udržel potřetí v sezoně čisté konto. Další zápas čeká Lva až po reprezentační pauze ve středu 13. listopadu doma proti Jekatěrinburgu.

V úvodu zasahoval Vehanen proti Engqvistovi. Potom hrál Lev přesilovku při Arťuchinově trestu, ale domácí se ubránili. Lev měl v úvodním dějství převahu, soupeře přestřílel v poměru 15:4.

Ve 12. minutě připravil kapitán Novotný šanci pro Klepiše, ale gólman Galimov zasáhl. O minutu a půl později se už hosté radovali, když O'Byrne prostřelil gólmana Atlantu, kterému bránil ve výhledu Řepík.

Na začátku druhé části odolali domácí při Engqvistově trestu, v 26. minutě nevyužil šanci Mäenpää, ale krátce nato už v další přesilovce zvýšil Zackrisson, který po Oystrickově přihrávce zakončil do odkryté branky. V polovině utkání zakončil bek Birner únik blafákem a Lev vedl už 3:0.

Lev se následně ubránil při Vránově vyloučení a držel si bezpečný náskok. Atlant se snažil zkorigovat výsledek, ale Vehanen byl neprůstřelný. Výhru Pražanů naopak potvrdil v 58. minutě Azevedo.

Atlant Mytišči - HC Lev Praha 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. O'Byrne (Jaakola, Vrána), 27. Zackrisson (Oystrick, Mäenpää), 30. Birner (Vrána, Gragnani), 58. Azevedo (Mäenpää, Klepiš). Rozhodčí: Piechaczek, Gofman - Birin, Zacharenkov. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 5 600.

Sestavy:

Atlant Mytišči: Galimov - Novopašin, Niskala, Rukavišnikov, Petrov, Velikov, Dyblenko, Aťušov, Batyršin - Jašin, Kablukov, Kolcov - I. Radulov, Engqvist, Jemeljov - Gluchov, Trubačov, Arťuchin - Haataja, Kadějkin, Michnov. Trenér: Alexej Kudašov.

Lev Praha: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Jaakola, O'Byrne, Gragnani, Němec, Oystrick - Klepiš, Azevedo, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Azevedo, Sekáč - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články