Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Vítkovice doma tápou, prohrály i v dohrávce s Hradcem

Ostrava - Hokejisté Vítkovic podlehli v dohrávce 9. kola extraligy Hradci Králové 2:5 a během pěti dnů doma utrpěli třetí porážku. Hosté si rozhodující náskok vypracovali už v první části po gólech svého nejproduktivnějšího hráče Jiřího Šimánka a Tomáše Mertla.

Radující se Hradečtí
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Mountfield prokázal, že venku je nejlepším extraligovým týmem, a mimo vlastní stadion posedmé v řadě zabodoval. Vítkovice se v úspěšnosti domácích zápasů propadly na předposlední místo, z osmi utkání získaly jen sedm bodů. Prokletí domácích zápasů Vítkovic je stále silnější. Ostravané poněkolikáté v sezoně zopakovali smůlovatý start, v němž Svačina hned v první minutě nedopravil z brankoviště puk do prázdné brány, v šesté minutě pak osamocený Hlinka z mezikruží nechal zazářit Kantora.

Soupeř naopak z první vážnější situace otevřel skóre. Šimánek se na levém křídle lahůdkově vyhnul Štenclovi a bekhendem si ze sóla podal i Šindeláře. Vítkovická převaha vzala za své a Východočeši byli naopak s každým útokem nebezpečnější. Hostům vyšlo vstříc i štěstí. Šimánkovi v 16. minutě při pokusu o ránu puk jen sklouzl po čepeli, ale mimoděk přistál přímo na hokejce volného Mertla, který zblízka zavěsil podruhé.

Domácím svitla naděje v úvodu druhé dvacetiminutovky. Rouskovi propadl puk ve středním pásmu na rozjetého Szturce, který ze sólového nájezdu překonal Kantora. Jenže silový styl Východočechů skloubený s výrazně větším důrazem před brankou na soupeře dále mocně účinkoval. Květoň ve zdánlivě bezvýchodné situaci i v sevření tří protihráčů dokázal vystřelit a Suja vyražený puk doklepl do sítě.

Hosté měli v záloze navíc znovu i štěstí: Huna s Barinkou orazítkovali tyče a z protiútoku Kudrna krásnou ranou zápěstím vymetl pravý horní růžek. Vítkovické naděje se propadly do oblasti teorie. Diváky tak rozehřála alespoň ostrá boxerská vložka Kováře s Podlešákem, při které hostující útočník potvrdil dominaci Mountfieldu na ostravském ledě. Střelecký zmar Ostravanů dokumentoval i kanonýr Huna, který spálil sólo na Kantora, a v závěru z přečíslení inkasovali popáté z hole Kudrny. Kiks hostujícího Haranta dopřál domácím už jen snížení, Húževka tváří v tvář Kantorovi upravil na konečných 2:5.

HC Vítkovice Steel - Mountfield Hradec Králové 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 25. Szturc (Valčák), 54. Húževka - 7. Šimánek (Vydarený), 17. Mertl (Šimánek, Škoda), 25. Suja (L. Květoň), 34. Kudrna (Frühauf), 53. Rousek (Kudrna). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:7. Bez využití. Diváci: 3 352.

Vítkovice: Šindelář - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, L. Kovář, Stehlík, Pastor - J. Káňa, Burger, Húževka - Huna, Roman, Svačina - Strapáč, Valčák, Szturc - Kucsera, Kolouch, M. Hlinka. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Škoda, Červený, L. Květoň - Suja, Langhammer, Podlešák - Švihálek, Tvrdík, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Peter Oremus (Vítkovice): "Po dvou prohrách doma to pro nás byl těžký zápas, bohužel jsme ho zase nezvládli. Nedaří se nám proměňovat šance, to je kámen úrazu. Prohrát třikrát doma není na psychiku dobré, ale musíme se snažit dohnat to venku."

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Myslím, že jsme odehráli solidní zápas. Největší rozdíl byl v tom, že jsme byli schopni využít šance, které jsme měli. Jinak řečeno, že nás Kantor podržel proti šancím, které měly Vítkovice."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články