Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Třinec porazil Pardubice 3:0 a dostihl je na čele tabulky

Třinec - Hokejisté Třince zarazili vítězné tažení Pardubic a výhrou 3:0 ve 12. kole extraligy se na vedoucí tým tabulky bodově dotáhli. Pátou výhru v řadě Třinci zařídil svým premiérovým gólem v nejvyšší soutěži Radim Matuš. Pardubice naopak po pěti vítězstvích nebodovaly a poprvé v ročníku nedokázaly vstřelit gól. Brankář Šimon Hrubec uhájil druhou nulu v sezoně.

Utkání Třinec - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Oceláři se po sedmidenním zápasovém půstu vrhli na lídra tabulky jako dravci. Už ve druhé minutě se bývalým spoluhráčům z Pardubic připomněl Rákos, který prověřil gólmana Růžičku ranou z mezikruží. Gorškov měl v přesilovce ke gólu ještě blíž, ale překonaného pardubického brankáře zastoupila tyčka. Domácí tak posunul do vedení až v 10. minutě Matuš, který rychlým forhendem zasunul vyražený puk za Růžičku a mohl se radovat z prvního extraligového gólu.

Přestože Východočeši větší část první třetiny protrpěli pod tlakem, neznamená to, že by nebyli nebezpeční. Jejich brejky představovaly stálou hrozbu a v 18. minutě v přesilovce Somík jenom těsně minul cíl. Hosty to přišlo draho: vzápětí totiž Polanský sehrál brilantní přečíslení s Adamským, který akci vyšperkoval přesnou trefou pod horní tyč.

Místy až strhující tempo ve druhé části opadlo. Pardubice srovnaly krok a ve 26. minutě mohly snížit, jenže Radilovu ránu z kruhu lapačkou vyrazil Hrubec. Pasáž, v níž byl zápas na vážkách a hosté ještě mohli vývoj zvrátit, rozhodl třetí gól Třince. Domácí se k němu dobrali v přesilové hře. Vyloženou možnost v ní nejdříve spálil Adamský a ze situace, která tak gólová už nevypadala, poslal Polanský tečí Rothovy střely od modré čáry domácí do třígólového vedení.

Když se závěrem druhého dějství na Hrubcovi ztroskotal po sólovém nájezdu i Zeman, měli Oceláři už jednoduchou cestu k výhře. Zvýraznit ji mohl znovu v oslnivé formě hrající tandem Polanský - Adamský, ale jejich další učebnicovou kombinace při vlastním oslabení dokázal Růžička nadvakrát zarazit. "Jsem rád, že Třinec prodělal takovou obměnu, že si už váží výsledku 3:0 a nechce dát šest gólů a najednou začne i více bránit. Když hrajete zodpovědně, proti takovému týmu se pak mnohem hůře obrací zápas," řekl útočník Jiří Polanský.

Druhý nejlepší útok soutěže v Třinci vyšel střelecky naprázdno a po šesti zápasech odešel z ledu i bez bodu. "Třinec byl dneska takový živější a velmi dobře bránil. Na moc šancí jsme se nedostali ani v přesilovkách. A to málo, co jsme měli, pochytal Hrubec. Z naší strany to nebylo ono," řekl pardubický útočník Radovan Somík.

Oceláři Třinec - HC Pardubice 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Matuš (Ostřížek), 19. Adamský (Polanský, Gorškov), 34. Polanský (Roth, Linhart). Rozhodčí: Hradil, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:8, navíc T. Zohorna (Pardubice) 10 minut. Využití: 1:0. Diváci: 4055.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Krejčí, Roth, Linhart, Kania, Zíb, Lojek - Martin Růžička, Bonk, Varaďa - Gorškov, Polanský, Adamský - Rákos, Zagrapan, Rufer - Ostřížek, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Marek.

Pardubice: Martin Růžička - Píša, V. Kočí, Benák, Ďaloga, Gregorc, Vašíček, Čáp - P. Sýkora, Kousal, Somík - Cetkovský, T. Nosek, T. Zohorna - Radil, Tybor, Starý - Poulíček, A. Zeman, Řezníček. Trenéři: Venera a Říha ml.

Pavel Marek (Třinec): "Musím poděkovat celému týmu za výborný výkon. Na Pardubice jsme se připravovali celý týden a jsme rádi, že jsme zápas i takhle zvládli. Věděli jsme, že Pardubice mají velkou sílu, nechtěli jsme jim dát žádný prostor a z velké části se nám to taky podařilo."

Zdeněk Venera (Pardubice): "Výsledek z velké části rozhodla první třetina, která domácím vyšla parádně. Nám svitla naděje v první desetiminutovce druhé části, kdy jsme začali dobře, ale nedokázali jsme se prosadit. Pak už se to těžko dohánělo. Domácí jsou natolik kvalitní, že si vedení nenechali vzít. Dneska byli šikovnější a důraznější v koncovce, z naší strany tomu něco chybělo."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články