Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Útočník Divíšek se po třech letech vrací do Pardubic

Pardubice - Hokejový útočník Tomáš Divíšek se stal staronovou posilou Moelleru Pardubice. Devětadvacetiletý centr se nedávno vrátil do Plzně, za kterou hrál naposledy extraligu, protože zkrachovalo jeho angažmá v Jekatěrinburgu kvůli finančním problémům ruského klubu. Do kádru Východočechů se vrací po třech letech - své angažmá tehdy v sezoně 2004/05 završil ziskem mistrovského titulu.

Tomáš Divíšek
zdroj: www.hc-slavia.cz autor: -

Pardubice kompletně převzaly Divíškovu smlouvu, která platí ještě další tři roky. "Kluby se dohodly, Divíšek se ve středu přesunul z Plzně do Pardubic, kde se okamžitě zapojil do přípravy," řekl hráčův zástupce Aleš Volek serveru hokej.cz. Odchovanec mosteckého hokeje byl v loňském ročníku jedenáctým nejproduktivnějším hráčem extraligy, když v 52 duelech zaznamenal 35 bodů za 21 gólů a 14 asistencí. V Plzni s ním však kvůli přetlaku na pozici středního útočníka již příliš nepočítali. "Dnes ráno jsem přišel v Plzni na stadion, kde mi oznámili, že se dohodli s Pardubicemi. Během hodiny jsem se sbalil a jsem tady," uvedl Divíšek pro web pardubického klubu.

Na východě Čech bývalý plzeňský kapitán působil v letech 2002 až 2005. Za tu dobu pomohl Pardubicím dvakrát do finále. Zájem o služby urostlého hráče však byl také v zahraničí. "Něco se rýsovalo ve Švédsku, konkrétní nabídka přišla od jednoho švýcarského klubu. Ale Tomáš upřednostnil pobyt doma. Přesun do Pardubic ho motivuje," řekl Volek. V extralize hrál Divíšek několik let také za pražskou Slavii, v evropských ligách oblékl dres švýcarské Basileje. Na přelomu tisíciletí působil tři sezony v zámoří, kde v pěti duelech okusil NHL v barvách Philadelphie a vstřelil jeden gól.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články