Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lev sahal po výhře, nakonec s Magnitogorskem padl v prodloužení

Praha - Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize s ambiciózním Metallurgem Magnitogorsk 3:4 v prodloužení, když o výhru přišli čtyři sekundy před koncem normální hrací doby. V prodloužení duel rozhodl v přesilové hře obránce Chris Lee.

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Na první gól si více než pět tisíc fanoušků v Tipsport areně muselo počkat až do druhé třetiny. V úvodní dvacetiminutovce toho totiž oba týmy v ofenzivě moc nepředvedly, všechny pokusy zlikvidovali pozorní brankáři Vehanen a Košečkin. Neprosadili se ani čeští reprezentanti v dresu Metallurgu Jan Kovář a Gulaš.

Po první přestávce se hra zlepšila. Skóre otevřel ve 28. minutě hostující Zaripov z trestného střílení nařízeného za faul Mikuše. Inkasovaná branka Lva probrala. Domácí již o 74 sekund později zásluhou Azeveda vyrovnali. Pomohlo jim, že rozhodčí nepřerušili hru, i když se rozbilo plexisklo vedle střídačky Pražanů. Díky zlepšenému výkonu si Lev vynutil i dvě přesilovky a druhou také využil. Od modré se prosadil obránce Jaakola.

Následně si domácí zahráli 32 sekund v pěti proti třem, Novotný ale Košečkina ze slibné pozice překonat nedokázal. V početní výhodě však byli blízko gólu i hosté, O'Reillyho velkou šanci zlikvidoval pohotovou lapačkou Vehanen. Lev udržel těsné vedení až do poloviny třetí části, kdy byl za faul v útočném pásmu vyloučen Christensen a Magnitogorsk následný tlak proměnil ve vyrovnání.

Nerozhodný stav vydržel jen 48 sekund, než se po samostatné akci prosadil Vrána a připsal si premiérovou trefu v sezoně. Cennou výhru ale domácí hokejisté neudrželi. Při závěrečné power play zvýrazněné vyloučením Ševce vyrovnal čtyři sekundy před koncem Timkin. I prodloužení ovlivnila vyloučení a sporná rozhodnutí sudích. Přesilovku využili hosté, 35 sekund před možnými nájezdy rozhodl Lee.

Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 3:4 v prodl. (0:0, 2:1, 1:2 - 0:1)

Branky a nahrávky: 29. Azevedo (Ridderwall), 33. Jaakola, 53. Vrána (Ševc, Mikuš) - 28. Zaripov z trest. střílení, 52. Zaripov (Jan Kovář, Mozjakin), 60. Timkin (Mozjakin), 65. Lee. Rozhodčí: Karabanov, Odinš - Micheľ, Šichanov. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:3. Diváci: 5270.

Lev Praha: Vehanen - Němec, Oystrick, Ševc, Mikuš, O'Byrne, Jaakola - Klepiš, Christensen, Novotný - Danielsson, Azevedo, Ridderwall - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner. Trenér: Václav Sýkora.

Magnitogorsk: Košečkin - Birjukov, Ibragimov, Tereščenko, Lee, Malenkich, Chabarov, Metljuk - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Shenfeld, Kazionov, Gulaš - Timkin, Hodgman, Potěchin - Platonov, Melinkovskij, O'Reilly. Trenér: Mike Keenen.

Václav Sýkora (Lev Praha): "Utkání jsme nezačali, jak jsme si předsevzali. Na hráčích byl vidět respekt ze silného soupeře, zbytečně jsme ztráceli puky. Od druhé třetiny jsme se zlepšili a při hře pět na pět jsme hráli velmi dobře. Věděli jsme, že Magnitogorsk je velmi silný v přesilovkách, a upozorňovali jsme na to i hráče. Udělali jsme ale moc faulů a soupeř toho využil. Vyrovnal při hře šest na čtyři, v prodloužení dal gól při čtyři na tři. První gól jsme dostali z trestného střílení, další tři v přesilovkách. To rozhodlo."

Mike Keenen (Magnitogorsk): "První třetina nebyla z naší strany dobrá, zlepšili jsme se až ve druhé poté, co jsme dali první gól. Vyhráli jsme díky přesilovkám i díky tomu, že gólman (Košečkin) předvedl několik dobrých zákroků."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články