Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Hradec si vyšlápl i na Zlín a poosmé v řadě bodoval

Hradec Králové - Hokejisté Hradce Králové se pomalu posouvají tabulkou vzhůru. Nováček soutěže v 10. kole zdolal na domácím ledě Zlín těsně 2:1 a poosmé v řadě bodoval. Naprázdno vyšel Mountfield pouze v úvodním kole. Zlín naopak získal z posledních čtyř zápasů jen dva body, v normální hrací době vyhrál naposledy v 5. kole proti Pardubicím.

Utkání Hradec Králové - Zlín
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Berani se v Hradci Králové představili s brankářem Kašíkem, který chytal v sezoně poprvé od začátku. Byla to však logická volba trenéra Vlacha. Jedenadvacetiletý gólman má totiž na hradecký stadion výtečné vzpomínky. Na jaře tady zářil ještě v dresu Olomouce, která v play-off první ligy vyřadila místní Královské lvy.

Kašík však neměl úplně nejšťastnější vstup do zápasu. Během první třetiny dostal dvě branky. Nejprve se domácí prosadili ve 13. minutě. Kapitán Šimánek za brankou ostrým napadáním připravil o puk obránce Valentu, přihrál před bránu Kudrnovi, který po blafáku bekhendem trefil pod horní tyč. Pro Kudrnu to byla první branka v sezoně - a také první extraligová v dresu mateřského klubu.

Druhý úder přišel o tři minuty později. Přihrávku Červeného zužitkoval u tyče urostlý Langhammer, pro nějž to byl třetí gól v sezoně. Tento počet mu stačí, aby byl nejlepším střelcem týmu kouče Draisaitla.

Ani hosté však gólově "nemlčeli". Ještě do přestávky snížili a postarali se o to opory Zlína. Nahrávač Leška připravil minutu před koncem úvodní části snižující branku pro své křídlo Veselého.

Druhá třetina nebyla tak rušná jako ta první. Navíc se tentokrát ani příliš často nevylučovalo. Závěrečná část pak měla jasné motto: Vydrží Hradec, nebo Zlín vyrovná? Hosté se tlačili do útoku, nejnebezpečnější byli dravý mladík Holík, jenž po individuálním průniku střílel zblízka těsně vedle, a mazaný Leška. Ten mohl vyrovnat - ránu z pravé strany vyrazil Kantor za sebe, ale puk směřující do branky odpálil v poslední chvíli obránce Ptáček.

Hradec mohl kontrovat v přesilovce, jenže Červený zblízka napálil puk jen do tyče prakticky prázdné branky. Čtvrtý gól nikdo nepřidal a domácí si tak připsali další těsnou výhru.

Mountfield Hradec Králové - PSG Zlín 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Kudrna (Šimánek), 16. Langhammer (Červený, Mikuš) - 19. Veselý (Leška). Rozhodčí: Minář, Jeřábek - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváků: 3536. 

Hradec Králové: Kantor - Harant, Vydarený, Pláněk, Mikuš, Ptáček, Frühauf, Plášil - Kudrna, Mertl, Šimánek - Tvrdík, Langhammer, Červený - Škoda, Knotek, Suja - Švihálek, Marek, Rousek. Trenéři: Draisaitl a Kučera.

Zlín: Kašík - Marušák, Valenta, Zámorský, Řezníček, Tesařík, Urbanec, Matějíček - Okál, Leška, O. Veselý - Balaštík, Holík, Melenovský - Honejsek, Čajánek, F. Čech - Kubiš, Sedláček, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Peter Draisaitl (Hradec Králové): "Musím uznat, že na naší straně zafungoval faktor štěstí. Nastoupili jsme bez čtyř zraněných hráčů, kteří jsou pro nás důležití. Ve sportu to tak je, že hrajete, co vám soupeř dovolí. Proto jsme byli tak defenzivní. Konečně jsme se sice dostali do vedení, ale dvě třetiny jsme byli pod tlakem. Pomohla nám bojovnost." 

Juraj Jurík (Zlín): "Domácím pomohlo i štěstí, ale musíme uznat, že i když jsme tlačili, moc gólových šancí jsme neměli. Hradečtí hrotoví hráči zablokovali hodně střel, my jsme útočili většinou ze strany a po rozích. V tom nás domácí předčili, šli do brány. V době, kdy mají všichni dost sil, přesně tohle rozhoduje."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články