Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Karlovy Vary nasázely Kladnu šest branek a podruhé v řadě vyhrály

Karlovy Vary – Hokejisté Karlových Varů se začínají zvedat ode dna. Energie doma v 10. kole porazila rozdílem třídy Kladno 6:1 a potřetí v řadě si na vlastním ledě připsala plný počet bodů. Hlavní zásluhu na vítězství měl kapitán Martin Zaťovič, který vstřelil dvě branky. Rytíři naopak prohráli třetí z posledních čtyř utkání.

Radost hokejistů Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji a brzy se dočkali vedení. Ve druhé minutě odraženou střelu Gulašiho dorazil do Cháberovy branky Dlouhý. Obdržený gól přiměl Rytíře k větší aktivitě. Největší příležitost si hosté v úvodním dějství vytvořili ve vlastním oslabení. Přečíslení dvou na jednoho nevyužili, když střelu Eberleho po přihrávce Tenkráta zlikvidoval Závorka.

Ve 20. minutě se stav měnil opět ve prospěch domácích. Po závaru před kladenskou brankou dotlačil puk za čáru Zaťovič. Po obdržené brance kladenský gólman Chábera tak dlouho protestoval, až obdržel osobní desetiminutový trest.  

Snahu Středočechů o zkorigování výsledku utlumil ve 27. minutě Vlach, když jeho nenápadná střela z velkého úhlu skončila za Cháberovými zády. Do kladenské branky se následně postavil Cikánek.

Karlovarští v této fázi zápasu přehrávali bezradné Rytíře bojovností a bezchybnou obranou hrou v čele se Závorkou. Karlovarský gólman se vyznamenal zejména při Treilleově dorážce. Ve 34. minutě se mohl opět prosadit Vlach, ale jeho střela skončila pouze na tyči.

Domácí měli zápas plně ve své moci a navýšili skóre ve 49. minutě, kdy Zaťovič proměnil ve vlastním oslabení samostatný nájezd. Závorkovi sice pokazil čisté konto Doudera, ale spokojené publikum v KV Aréně kvitovalo i další pohledné akce a branky v Cikánkově síti. V 56. minutě se prokličkoval přes celé kluziště Vlach a jeho akci zakončil Koblasa. Skóre dovršil 81 vteřin před koncem Zucker.

HC Energie Karlovy Vary - Rytíři Kladno 6:1 (2:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Dlouhý (Gulaši, Vachovec), 20. Zaťovič (Vachovec), 27. Roman Vlach (Parýzek), 49. Zaťovič (J. Drtina), 56. Koblasa (Kubka, Roman Vlach), 59. Zucker (Kubka) - 53. Doudera (Patera, Havlíček). Rozhodčí: Hodek, Turčan - Podrazil, Zavřel. Vyloučení: 6:4, navíc Chábera (Kladno) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3217.

Karlovy Vary: Závorka - Kubka, Bičánek, Šmach, J. Drtina, Parýzek, Gulaši - Hovorka, R. Hruška, Zaťovič - Koblasa, Roman Vlach, J. Doležal - Zucker, Vachovec, Dlouhý - V. Tomeček, Balán, Kytnár. Trenéři: Mlejnek a Kverka st.

Kladno: Chábera (27. Cikánek) - Černošek, T. Kaberle, Majeský, Doudera, L. Procházka, Jankovič - Tenkrát, Patera, Eberle - S. Treille, Dragoun, Rudovský - Dalecký, Kuchler, Havlíček - Strnad, Lukáč, Machač. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Jaromír Kverka starší (Karlovy Vary): "Jsme šťastní za tři body. Nečekali jsme nic jednoduchého, protože jsme věděli, že Kladno hraje venku velmi dobře. My jsme ale podali velmi trpělivý a zodpovědný výkon. Počkali jsme si na šance, které jsme proměnili. Naše hra je založená na velké obětavosti a důrazu v předbrankových prostorech. Jsme rádi, že hráči to plní. Není to od nás žádná ofenzivní smršť, ale body nám to přineslo."

Zdeněk Vojta (Kladno): "Musím domácím poblahopřát k velmi dobrému výkonu. Zaslouženě vyhráli. My jsme dnes totálně propadli a je mi až trapno, co jsme předvedli."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články