Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kometa předvedla přesilovkový obrat a porazila favorizovanou Spartu 2:1

Brno - Vedení v utkání se na sklonku třetí třetiny ujala přispěním Pilaře Sparta, domácí však dvěma přesilovkovými brankami v průběhu druhé třetiny skóre otočili. V poslední třetině se hra přelívala z jedné strany na druhou, v případě obou mužstev bez gólového efektu. Kometa na vlastním ledě porazila Spartu 2:1 a připisuje si cenné tři body. Sparta naopak po čtyřech tříbodových vítězstvích vyšla naprázdno a nevyužila šanci posunout se do čela tabulky.

Kometa Brno - Sparta Praha
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Trenér Brňanů Kýhos dal v brance opět před Trvajem přednost Čiliakovi a po předcházejících nezdarech přeházel složení prvních tří útočných řad. Souhra se sice o poznání zlepšila, Kometa držela se svým soupeřem krok, ale v koncovce bojovala s předcházejícím neduhem: špatnou produktivitou. Už ve třetí minutě se dostal do šance Dočekal a vzápětí po něm Tomáš Svoboda. Obě příležitosti s přehledem vyřešil brankář Pöpperle.

Sparta také zahrozila, Rolinek po přečíslení nepřekonal Čiliaka. Sparta dobře bránila střední pásmo. Brňané s obtížemi hledali prostor k vniknutí do středního pásma kombinační souhrou. Těsně před koncem první třetiny otevřel skóre utkání obránce Pilař, jenž prostřelil Čiliaka, jemuž dobře clonil Kumstát.

Kometa ve druhé třetině přidala na důrazu v osobních soubojích a také oproti úvodní třetině přesněji kombinovala. A využila při vyloučení obránce Švrčka první přesilovou hru k vyrovnání. Akci obránců Kuboše a Žižky zakončil Tomáš Svoboda, jenž trefil volnou část branky. Kritická situace potkala Spartu v závěru druhé třetiny. Na trestnou lavici zasedl Švrček a vzápětí faulovali Piskáček a Pilař. Více než dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu domácí zužitkovali. Aktéři první branky si jen prohodili své role. Tomáš Svoboda se Žižkou nahráli obránci Kubošovi, na jehož střelu do protipohybu brankář Pöpperle už nereagoval.

Do poslední třetiny sice vstoupili Brňané aktivněji, z tlaku se jim ale nepodařilo zvýšit náskok. Sparta postupně převzala iniciativu, proti pozorné obraně Brna se ale neprosadila a k vyrovnání jí nepomohla v závěru ani hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. T. Svoboda (Žižka, Kuboš), 40. Kuboš (Žižka, T. Svoboda) - 19. Pilař (J. Hlinka, Rolinek). Rozhodčí: Minář, A. Jeřábek - Jindra, Skopal. Vyloučení: 1:6. Využití: 2:0. Diváci: 7200 (vyprodáno)

Brno: Čiliak - Kováčik, Jan Hanzlík, D. Nosek, Kempný, Kuboš, Žižka, Dujsík - Dočekal, L. Čermák, Jakub Svoboda - T. Svoboda, Němec, Jan Káňa II - Jenyš, J. Hruška, Burian - H. Zohorna, Holec, Mrázek. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Švrček, Krejčík, Philipp - P. Ton, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek - Pacovský, Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články