Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Vítkovice otočily zápas ve Zlíně

Zlín - Hokejisté Zlína prohráli v 8. kole extraligy s Vítkovicemi 1:3. Skóre zápasu otevřel ve čtvrté minutě obrozený kanonýr Jaroslav Balaštík. Vítkovice však třemi góly otočily vývoj utkání na svoji stranu, když se do černého trefili Karol Sloboda a dvakrát Peter Húževka.

Zlín - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Zlín v sestavě s kapitánem Čajánkem vstoupil do utkání aktivně, z čehož vytěžil přesilovku po faulu brankáře Málka. Po necelé minutě početní výhody vítkovický gólman kapituloval, když zblízka do odkryté branky skóroval Balaštík. Nápor domácích utnula vyloučení Veselého, Okála a Kubiše, která Berani ubránili.

Po návratu z trestné lavice Okál atakoval Húževku, jenž opustil ledovou plochu otřesený. Zlínského útočníka na konci třetiny fauloval vysokou holí v obličeji Burger, za což vyfasoval menší trest. Ve druhé třetině byli produktivnější hosté. V polovině zápasu Sloboda z pravého kruhu pro vhazování prostřelil gólmana Horčičku.

Ze série vyloučení hrál Zlín ve třech proti čtyřem v délce 78 sekund a ve třech proti pěti v délce 19 sekund. Zatímco delší oslabení Berani ubránili, v krátkém dvojnásobném oslabení inkasovali po teči Húževky. Také domácí měli k dispozici výhodu dvou hráčů v poli v délce 100 vteřin, kterou ale nezužitkovali.

Na začátku poslední třetiny ujel do útoku v oslabení Roman, jenž se po závaru ve zlínském brankovišti radoval z gólu. Jeho radost ale byla předčasná, neboť rozhodčí po poradě s kolegou u videa gól neuznal. Před polovinou třetiny navýšil náskok Vítkovic povedenou bekhendovou střelou Húževka. Zlín se snažil, ale přes úpornou obranu soupeře se do šancí dostával jen velmi sporadicky. Svěřenci trenéra Vlacha si tak připsali druhou porážku v řadě.

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 1:3 (1:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Balaštík (Leška, Köhler) - 30. Sloboda, 34. Húževka (Stehlík), 49. Húževka (Strapáč, M. Hlinka). Rozhodčí: Homola, Polák - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. Diváci: 3357.

Zlín: Horčička - Marušák, Valenta, Matějíček, Řezníček, Tesařík, Urbanec - Balaštík, Leška, Kubiš - Ondráček, Čajánek, O. Veselý - Honejsek, Holík, F. Čech - Okál, Melenovský, Köhler. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vítkovice: Málek - Štencel, Barinka, Sloboda, Kudělka, Stehlík, L. Kovář, Pastor - J. Káňa, Burger, Valčák - Huna, Roman, Svačina - Vandas, Húževka, Strapáč - Šedivý, M. Hlinka, Szturc. Trenéři: Oremus a Šimíček.

Juraj Jurík (Zlín): "V první třetině jsme byli lepším mužstvem a šli zaslouženě do vedení. Byla škoda, že jsme nepřidali druhý gól. Ve druhé třetině jsme vlastní nedisciplinovaností posadili soupeře na koně. Zlomové bylo, že jsme nevyužili přesilovku v pěti proti třem. Do zápasu jsme se pak nevrátili, hráči byli frustrovaní a jejich výkon měl klesající tendenci. Nad naší nedisciplinovaností se musíme zamyslet."

Peter Oremus (Vítkovice): "Po první třetině jsme udělali změny v sestavě, což pomohlo. Byli jsme aktivní, což se odrazilo i na skóre. Ve fázi, ve které se nacházíme, potřebujeme body a ty dnešní jsou pro nás hodně důležité. Věřím, že odteď už budeme bodovat co nejčastěji."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články