Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slavia poprvé prohrála, v nájezdech nestačila na Liberec

Liberec - Hokejisté vedoucí Slavie ztratili v osmém utkání v extraligové sezoně neporazitelnost, když podlehli na ledě Liberci 1:2 po samostatných nájezdech. V rozstřelu si připsal vítěznou trefu kapitán Severočechů Petr Nedvěd. Bílí Tygři ukončili sérii tří zápasů bez bodu. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se i přes prohru drží v čele o bod před pražským rivalem Spartou.

Liberec - Slavia
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

V úvodním dějství se diváci branky nedočkali. Obě mužstva se soustředila především na obranu. První práci měl až v šesté minutě domácí brankář Schwarz, proti přesilovkovým střelám Kadlece a Bednáře však bezpečně zasáhl. Na druhé straně ujel po křídle liberecký kapitán Nedvěd, ovšem ani nadvakrát si na Furcha nepřišel. Dobrou příležitost měl i Zacha, proti jeho střele ale včas zasáhl Furchův beton.

První třetina moc šancí nepřinesla, hrál se spíše urputný hokej se spoustou osobních soubojů. V druhém dějství se ocitl v šanci Krenželok, Liberec mohl otevřít skóre při Valachově vyloučení. Nejdříve prověřil Furcha Bartek a pak zakončoval z levého kruhu kombinaci Nedvěd, ale slávistický gólman se stačil přesunout. V polovině utkání se vyznamenal Schwarz, když zneškodnil Skokanův pokus.

Na druhé straně Furch vyrazil Bulíkovu ránu po přečíslení. Bílí Tygři se ubránili při Vampolově trestu. Z vedení se nakonec radovali ve 35. minutě domácí, když střelou za pravým kruhem trefil přesně levý horní roh Furchovy branky Pospíšil. Odpovědět mohl Skokan, za Liberec zahrozili Čakajík, Bulíř a v největší šanci Filippi. Slavia ale 15 vteřin před koncem druhé části vyrovnala, když při signalizované výhodě přihrál Bednář mezi kruhy Krenželokovi, který ranou do levého horní rohu nedal Schwarzovi šanci.

Na začátku třetí třetiny nevyužil Liberec přesilovku při Kolaříkově trestu, kdy Furcha nepřekonal Bartek. Hra se přitvrdila a oba týmy se těžko prosazovaly přes obranný val soupeře. Liberec hrál po vyloučeních Holuba a Sklenáře v rychlém sledu dvakrát v početní výhodě, ale Slavia odolala. Zápas dospěl do prodloužení a k nájezdům, které rozhodla Nedvědova trefa.

Bílí Tygři Liberec - HC Slavia Praha 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 35. Pospíšil, rozhodující sam. nájezd Nedvěd - 40. Krenželok (Bednář, Valach). Rozhodčí: Fraňo, Jeřábek - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 4024.

Liberec: Schwarz - Hunkes, Derner, Kolmann, Čakajík, Výtisk, Voráček, Šimek - Pospíšil, Nedvěd, Valský - Bartek, Filippi, Bulíř - Zacha, Vampola, Bulík - Jass, T. Urban, Víšek. Trenéři: Hynek a M. Černý.

Slavia: Furch - Kadlec, Štich, Kolařík, Holub, Valach, Wharton, Knot - Bednář, Jelínek, Krenželok - Žejdl, V. Růžička ml., Sklenář - Micka, Poletín, Klhůfek - Stránský, Skokan, T. Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Weissmann.

Pavel Hynek (Liberec): "Narazili jsme na vedoucí tým ligy, Slavia je rozjetá. Hraje výborný hokej a výborně do obrany. V zápase se to potvrdilo. Hokej byl hodně urputný, byl to boj a myslím si, že bod byl pro oba týmy zasloužený. Bylo to kvalitní utkání se šťastným koncem pro nás."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to vyrovnané utkání s obrovským nasazením z obou stran. Obě mužstva velice dobře bránila a dávala si pozor na brejky. Remíza byla asi zasloužená a bohužel pro nás byli v nájezdech lepší domácí a zaslouženě získali dva body."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články