Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vary jsou stále na dně, i Sparta byla nad jejich síly

Karlovy Vary - Hokejisté Karlových Varů prohráli v 5. kole extraligy se Spartou 1:6, připsali si již čtvrtou porážku za sebou a jsou i nadále poslední. Pražané naopak poprvé v sezoně vyhráli na kluzišti soupeře, a to i díky dvěma gólům Daniela Přibyla.

Karlovy Vary - Sparta
zdroj: ČTK autor: Pavel Němeček

Zápas měl pikantní nádech hned pro dva hráče Sparty, útočníci Kumstát a Pech totiž do pražského klubu přišli v létě právě z Energie. A fanoušci je již při rozbruslení ocenili potleskem a skandováním. V brance Sparty poprvé v sezoně nastoupil Novotný a zažil úspěšný debut, když první zákrok si připsal již po šestnácti sekundách. Jako první ale udeřili Pražané. Ve 3. minutě otevřel skóre po individuální akci bekhendovou střelou pod horní tyč Přibyl.

Šance k vyrovnání se naskytla Energii při 50 vteřinové přesilovce pět na tři, ve které ale nedokázala ohrozit hostujícího brankáře. Karlovarští hráči dokonce při vyloučení Švrčka inkasovali, když Kumstát ideálně našel Ivana Rachůnka, který tvrdou střelou po ledě prostřelil Závorku. Herní převahu Sparty nenarušila ani kontaktní branka Vlacha ve 24. minutě.

Kdo je na ledě pánem dala Sparta najevo hned o minutu později, když při vyloučení Látala od modré vystřelil Pilař a Závorkou vyraženou střelu pohotově dorazil Ton. Ve 28. minutě nezištně zpoza branky nahrál Buchtele volnému Přibylovi, který se podruhé v zápase nemýlil. Závorka následně uvolnil místo Habalovi, jenž si tak připsal svůj první extraligový start.

Upravit skóre mohli domácí v minutové přesilovce čtyři na tři, ale nepodařilo se jim to. Novotného nepřekonal ale Zucker v samostatném úniku. Nejaktivnější byli karlovarští mladíci ve čtvrté formaci, ale ani oni druhý gól domácích vstřelit nedokázali. Nespokojené karlovarské diváky ještě "dorazili" Klimek a Pacovský, kteří navýšili výhru Sparty na konečných 6:1.

HC Energie Karlovy Vary - HC Sparta Praha 1:6 (0:2, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 24. Roman Vlach (Parýzek) - 3. Přibyl, 15. I. Rachůnek (Kumstát), 25. P. Ton (Rolinek, Pilař), 28. Přibyl (Buchtele, Pacovský), 55. Klimek (Hlinka, Kumstát), 60. Pacovský. Rozhodčí: Šindler, Turčan - Štofa, Flegl. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 3082.

Karlovy Vary: Závorka (28. Habal) - J. Drtina, Schusser, Gulaši, Šmach, Grman, Parýzek, Kubka - Zaťovič, R. Hruška, Hovorka - Dlouhý, Roman Vlach, Zucker - Koblasa, Kytnár, M. Látal - T. Rohan, Flek, Tomeček. Trenéři: Žemlička a Mlejnek.

Sparta Praha: Novotný - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Krejčík, Švrček, Philipp - P. Ton, Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek - Pacovský, Přibyl, Buchtele. Trenéři: Jandač a Moták.

Karel Mlejnek (Karlovy Vary): "Budu velice stručný, na prvém místě bych chtěl pogratulovat mužstvu Sparty k zisku tří bodů, předvedla svojí kvalitu a výsledek je obrazem celého utkání."

Zdeněk Moták (Sparta Praha): "Přijeli jsme sem s tím, že musíme podat zodpovědný výkon hlavně v obranné fázi, co se nám až na pár výpadků podařilo. Přidali jsme i šest gólů, což je výborné. Jsme velice rádi a spokojeni se ziskem tří bodů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články