Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Třinec otočil s Chomutovem, Polanský přispěl hattrickem

Třinec - Hokejisté Třince se po chatrném vstupu do soutěže zvedají a vzestup formy potvrdili dnešní výhrou nad Chomutovem 6:4. Domácí dokázali ve druhém dějství čtyřmi góly během necelých osmi minut zvrátit stav 0:2, hattrickem se na tom podílel Jiří Polanský. Třinec zabodoval potřetí v řadě. Piráti prohráli venku i třetí utkání v sezoně.

Třinec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Oceláři to měli proti zahuštěné obraně od počátku komplikované a rychlý gól, který by donutil soupeře k otevřenějšímu pojetí hry, odepřela domácím ve čtvrté minutě po Adamského sóle tyčka. Chomutovským opevněním na útočné modré čáře Třinečtí souvislou akcí takřka neprošli a organizovanou obranu soka nedokázali vyšachovat ani v přesilových hrách. Jediné křiklavé chyby se hosté dopustili v 19. minutě: do přečíslení pustili Polanského s Gorškovem, ale tomu Kostúr pokus o blafák zhatil.

Obrat k lepšímu nesignalizoval ani úvod druhé třetiny. Chomutov naopak ukázal, jak využívat přesilovky, a hned tu první přetavil v gól dorážkou důrazný Divíšek. Když ve 25. minutě vyšel v oslabení Pirátům ukázkový brejk a Svoboda po Bartečkově pobídce zvýšil na 2:0, vypadalo to s Oceláři bledě. Jenže stačil gól a rázem bylo všechno jinak. Třinecké tápání ukončil ve 31. minutě Polanský, který po návratu z trestné lavice švihem pod břevno zatroubil k obratu.

Domácí jako by rozjezdili křeč a hostující obrana se pod tlakem začala drolit. Gorškovův pokus zastavila tyč, ale puk pohotově vrátil do sítě znovu Polanský. Za 61 vteřin už Třinec vedl: Bonk vlétl středem hřiště do otevřené obrany a překonal Kostúra. Velký večer druhé třinecké formace v 38. minutě podtrhl opět její šéf Polanský, který z otočky završil svůj hattrick. Chomutov měl ještě jeden záblesk, Divíšek šikovnou tečí před Hrubcem zápas zdramatizoval.

Jenže ve 44. minutě proklouzla tečovaná střela Krejčího Kostúrovi mezi betony do sítě a třinecký bek dal svým prvním extraligovým gólem pečeť na vítězství. Třetí přihrávku v utkání si u jeho trefy připsal kanonýr Martin Růžička, který zatím na první branku v sezoně čeká. Hosté ještě pět minut před koncem zásluhou Hrušky snížili, ale výhru Třince už ničím neohrozili. Naopak po pár vteřinách power play dostali od Adamského šestý gól.

HC Oceláři Třinec - Piráti Chomutov 6:4 (0:0, 4:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 31. Polanský (Martin Růžička), 34. Polanský (Gorškov, Adamský), 35. Bonk (Martin Růžička, Hrabal), 38. Polanský (Adamský), 44. Krejčí (Rufer, Martin Růžička), 60. Adamský (Hrabal) - 23. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 25. Jar. Svoboda (Bartečko), 39. Divíšek (Bartečko, Pulpán), 55. D. Hruška (Hřebejk). Rozhodčí: Hradil, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3124.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Linhart, Krejčí, Galvas, Roupec, Zíb, Kania - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Zagrapan, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Chomutov: Kostúr - Lakos, Malec, Šulák, Pulpán, Kučný, Bartejs, Mazanec - Balej, Jar. Svoboda, Bartečko - Hruška, Divíšek, Hromas - Šagát, Sikora, Hřebejk - Kämpf, Kaše, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Jiří Kalous (Třinec): "Byl to velmi těžký zápas, urputný soupeř nám nedal ani centimetr zadarmo. Jsme rádi, že i za nepříznivého stavu 0:2 jsme se dokázali dostat do hry a získat tři body. Skvělý den měl Jirka Polanský, který dal hattrick. Poděkování ale zaslouží celý tým za to, že se nepoložil."

Jiří Čelanský (Chomutov): "Jeli jsme sem s cílem bodovat, protože první kola ukázala, že ani domácí nejsou v optimální formě. Dostali jsme se brzy do vedení 2:0, ale krátce po naší přesilovce jsme inkasovali na 2:1 a domácí jsme dostali do tlaku. Náš výpadek po prvním gólu byl bohužel obrovský, domácí otočili na 4:2. Potom jsme sice ukázali morálku, ale bohužel to nestačilo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články