Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov v "uhelném derby" podlehl v nájezdech Litvínovu

Chomutov - Hokejisté Chomutova prohráli s Litvínovem 2:3 po samostatných nájezdech a dvěma góly včetně vítězné trefy v rozstřelu se podílel na výhře Vervy František Lukeš. Piráti dosáhli na bod díky trefě Davida Hrušky 17 sekund před koncem třetí třetiny.

Chomutov - Litvínov
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

V úvodu byl aktivnější Chomutov, který se ve čtvrté minutě ujal vedení. Svoboda po přihrávce Baleje trefil pravý horní roh Francouzovy branky. Litvínov vyrovnal ve 13. minutě z nenápadné akce, když Lukeš napřáhl ještě před modrou čárou a propálil Hanuljaka v brance. Chomutovu mohl vrátit vedení ještě na konci úvodního dějství Račuk, ale v rychlosti nestačil zpracovat přihrávku Kašeho.

Ve druhé třetině se hrál opět rychlý hokej s množstvím akcí hlavně na chomutovské straně. Ani jedna ale nevedla ke gólu. Největší příležitost měl Chomutov při 96 vteřin trvající přesilovce pěti proti třem. Brankář Francouz ale v největší šanci dokázal kotouč mířící do branky odpálit lapačkou. Litvínov se ve 46. minutě ujal vedení, když Rapáč našel před brankou volného Piroše a ten zakončil pod lapačku Hanuljaka.

V půlce třetí třetiny mohl Litvínov rozhodnout, ale Hübl s Majdanem přečíslení dvou na jednoho nezužitkovali. Tlak Chomutova byl v závěrečné části dlouho neplodný a do šancí se Piráti nedostávali. Až 17 sekund před koncem při power play Chomutova vyrovnal ze skrumáže před brankou přesnou trefou pod horní tyč Hruška.

Prodloužení se odehrálo převážně v obranné třetině Litvínova, k čemuž přispělo i Chaloupkovo vyloučení. Chomutov ohrožoval Francouze ale jenom střelami od modré čáry, výraznější příležitost si nevypracoval. V rozstřelu se trefili jen hostující Lukeš a Hanzl.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Jaroslav Svoboda (Balej), 60. D. Hruška - 13. Lukeš (Kousalík, Hübl), 46. Piroš (Rapáč, Ručinský), rozhodující sam. nájezd Lukeš. Rozhodčí: Jeřábek, Salonen (Fin.) - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:7, navíc Stříteský (Litvínov) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 5250.

Chomutov: Hanuljak - Lakos, Malec, Šulák, Pulpán, Kučný, Bartejs, Mazanec - Balej, Bartečko, Jaroslav Svoboda - D. Hruška, Divíšek, Hromas - Hřebejk, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Litvínov: Francouz - T. Pavelka, Kousalík, Chaloupka, Gula, Zeman, Stříteský - Lukeš, Hübl, Majdan - Trávníček, Hanzl, Martynek - Ručinský, Piroš, Rapáč. Trenéři: V. Jeřábek a Rosol.

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Dostali jsme se sice do vedení, ale zbytečnými fauly jsme Litvínov pustili do hry. Pak jsme dostali vyrovnávací gól, i když jsme měli převahu v počtu střel, nic nám tam nepadlo. Potom jsme byli rádi, že jsme před koncem vyrovnali na 2:2."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Před zápasem bychom dva body z Chomutova brali, nemáme teď optimální formu. Musíme body vydolovat poctivou prací a na to bylo zaděláno. O tři body nás připravila chyba Majdana, který nešel do rány. V prodloužení jsme ubránili oslabení a za to jsme si zasloužili druhý bod."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články