Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Třinec nestačil na Plzeň, prohrál v nájezdech

Plzeň - Hokejisté Plzně zdolali ve 4. kole extraligy Třinec 3:2 po samostatných nájezdech a rozhodující branku si připsal v rozstřelu Ondřej Kratěna. Třinecký útočník Jan Peterek vyrovnal historický rekord s 1091. starty v nejvyšší soutěži, protože lídr František Ptáček dnes v dresu Hradce Králové na ledě Slavie chyběl.

Utkání začalo oboustranně opatrně. Až v deváté minutě při přečíslení dvou na jednoho zahrozili hosté, po Polanského přihrávce ale Gorškov pálil pouze do připraveného plzeňského gólmana Machovského. O čtyři minuty později ovšem udeřilo z nenápadné akce na druhé straně, když Pituleho nepřesnou střelu odraženou od zadního mantinelu zblízka poslal za záda v minulém kole neprůstřelného Hrubce Dvořák.

Po vedoucí brance indiáni Oceláře zatlačili, navíc měli výhodu 87 vteřin přesilové hry pět na tři. Hrubec však dokázal zastavit dorážku Lva a dvě minuty před koncem první třetiny svým levým betonem zlikvidoval i drzý průnik Schleisse. Krátce po zahájení prostřední části nezužitkoval ideální přihrávku Vlasáka před branku si sjíždějící Slovák. Třinec se před polovinou utkání většinou bránil a po chybě ve středním pásmu ranou z levého kruhu pořádně protáhl Hrubce osamocený Vlasák.

Oceláři však těžké chvíle přečkali a ve 32. minutě po rychlém brejku zužitkoval Varaďovu přihrávku nekrytý Zagrapan. Za chvíli mohl po skončení přesilovky dokonat obrat ve skóre Gorškov, ale v pádu těsně minul odkrytou branku. Domácí se probrali až v závěru druhé třetiny, Pletkův rychlý střelecký pokus z levého kruhu ale zastavila tyč. Naopak ve 43. minutě nabil Peterek přihrávkou z otočky na první letošní trefu Varaďovi. Indiáni poté zjednodušili hru, ale šance si nevypracovali ani během početní výhody.

Pomohly jim až změny ve složení útočných trojic a v 51. minutě srovnal po nahození Straky nadvakrát bekhendem zakončující Pletka. Nápor indiánů pokračoval do konce třetí třetiny, Hrubec ale podržel Oceláře po střele Jána Sýkory. Oba týmy tak poprvé v novém ročníku nastoupily do prodloužení. V něm domácí nezúročili svoji převahu, ovšem nemuselo je to mrzet. Bod navíc jim totiž v nájezdech zajistil za stavu 1:1 poslední exekutor Kratěna.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Třinec

HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 13. Dvořák (Pitule), 51. Pletka (Martin Straka), rozhodující sam. nájezd Kratěna - 32. Zagrapan (Varaďa, Polanský), 43. Varaďa (Peterek). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 5049.

Plzeň: Machovský - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, Seman - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - J. Sýkora, T. Sýkora, Petruška - Dvořák, Pitule, Schleiss. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Třinec: Hrubec - Hrabal, Linhart, Roth, Galvas, Roupec, Zíb, Krejčí - Martin Růžička, Bonk, Rákos - Gorškov, Polanský, Adamský - Zagrapan, Peterek, Varaďa - Matuš, Marek Růžička, Rufer. Trenéři: Kalous a Marek.

Michal Straka (Plzeň): "Byl to těžký zápas proti výbornému soupeři. Z naší strany byla ve hře řada nepřesností a nevycházely nám přesilovky. Byl to takový živelný hokej. Ve třetí třetině se dostal Třinec do vedení a my jsme se s tím snažili něco udělat promícháním prvních dvou útoků. Sice jsme se tlačili do brány, ale chyběl nám klid v zakončení. Nakonec jsme přesto bod vydřeli a další nám přinesly nájezdy. Vítězství, když se nám nedařilo podle našich představ, je o to cennější. Do dalších zápasů musíme zapracovat na přesilovkách, zatím se nám v nich i přes změny ve složení pětek nedaří."

Jiří Kalous (Třinec): "Odehráli jsme velmi dobrou partii s úřadujícím mistrem. Byl to líbivý hokej nahoru dolů. Hodně se bruslilo, nechyběly kontakty a divákům se předvedená hra musela líbit. Bohužel jsme inkasovali vyrovnávací branku relativně před koncem normální hrací doby. Měli jsme na to, získat tady více bodů. Škoda, že jsme to vedení ze začátku třetí třetiny neudrželi. Nakonec bereme jen bod. Přesto musím poděkovat klukům za bojovnost."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články