Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Chomutov prohrál na ledě Brna, nevstřelil ani gól

Brno - Hokejisté Komety Brno až ve třetím vystoupení na domácím ledě dosáhli po vítězství 3:0 nad Chomutovem na tříbodový zisk. V urputném boji rozhodly branky Tomáše Svobody, obránce Tomáše Žižky a Viléma Buriana. Piráti poprvé vyšli bodově naprázdno.

Brno - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Téměř polovinu zápasu se však Brňané trápili, i když v první třetině měli výhodu tří přesilovek a hráli 17 vteřin pět na tři. V početní převaze sice dostali protivníka pod tlak, zápolili ale s koncovkou. Často stříleli, jejich pokusy ale s přehledem likvidoval brankář Hanuljak. Pokud se síly na ledě vyrovnaly, dokázali domácí hokejisté jen s obtížemi založit kloudný protiútok. Chomutov se oproti předpokladům nezatáhl do obrany, ale nepříjemně domácí beky napadal hned po ztrátě kotouče.

Domácí kouč Kýhos se pokusil už od druhé třetiny zvrátit průběh hry zredukováním sestavy na tři pětky. Změna postupně pomohla. Brňané se dostali do vyššího tempa a získali tlak. V 31. minutě ukončil jeden a půl zápasu trvající střelecký půst po kolmém pasu obránce Kováčika Tomáš Svoboda, který po chybě chomutovských obránců překonal po sólovém úniku Hanuljaka.

Z hráčů Komety spadl stres ze špatné koncovky a o tři minuty později při signalizovaném trestu Pirátů využili hru bez brankáře. Dočekalova střela sice minula branku, kotouč se odrazil od zadního mantinelu před najíždějícího obránce Žižku, který jej poslal do sítě. Po tomto gólu vzplály emoce a došlo na pěstní souboj mezi bývalými spoluhráči z Komety.

Střelec vedoucí branky Tomáš Svoboda i chomutovský Jaroslav Svoboda si za bitku vysloužili pětiminutový trest a vyloučení do konce zápasu. I když se ještě v poslední třetině pokusili hokejisté Chomutova o zvrat, aktivně hrající Brňané je k vážnější šanci nepustili. Naopak při přesilovce využil nečekaný odraz kotouče od mantinelu Burian, který střelou do prázdné branky pečetil vítězství Komety.

HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávka: 31. T. Svoboda (Kováčik), 34. Žižka, 56. Burian (Žižka, Kuboš). Rozhodčí: Husička, Polák - Bryška, Lučan. Vyloučení:5:8, navíc Zohorna 10 min., T. Svoboda - Jaroslav Svoboda (oba 5 min. a do konce utkání). Využití: 1:0. Diváci: 6 923.

Brno: Trvaj - Jan Hanzlík, Kováčik, Kempný, D. Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík - J. Káňa, L. Čermák, H. Zohorna - Jakub Svoboda, J. Hruška, T. Svoboda - Burian, Koreis, Dočekal - Mrázek, Němec, Jenyš. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Chomutov: Hanuljak - Malec, Lakos, Pulpán, Šulák, Kučný, Bartejs, Mazanec, Stehlík - Balej, Bartečko, Jaroslav Svoboda - D. Hruška, Divíšek, Hromas - Hřebejk, Sikora, Šagát - Kaše, Kämpf, Račuk. Trenéři: Čelanský, Skořepa a Veber.

Martin Pešout (Kometa Brno): "Chtěli jsme z tlaku konečně vstřelit branku. Také proto, abychom nemuseli jako v předcházejících zápasech s Pardubicemi a Slavií dohánět náskok soupeře. Tato utkání nás potom stála mnoho sil. Dnes jsme sice soupeře tlakem nutili k faulům, přesilovky jsme však hráli špatně. Tím jsme znervózněli. Museli jsme změnit od druhé třetiny hru. Chomutov hrál velice dobře a potvrdil, že nebylo náhodou, že porazil Spartu. Tím, že jsme dali dva rychlé góly, jsme se uklidnili. Ve třetí třetině už jsme byli lepší a soupeře k ničemu nepustili. Vítězství bylo hodně důležité. Nebylo totiž lehké hrát tři zápasy po sobě doma."

Zdeněk Skořepa (Chomutov): "Brno vyhrálo zaslouženě. My jsme přečkali jeho úvodní nápor a hráli vyrovnanou partii. V začátku druhé třetiny jsme soupeře dostali pod tlak. Nevyužili jsme ale vypracované šance a nedali branky. Začali jsme být netrpěliví a soupeř nás potrestal. Po dvou rychle inkasovaných slepených gólech už bylo Brno lepší a hrálo to, co potřebovalo. Ve třetí třetině se už projevila větší zkušenost soupeře, který nás do ničeho nepustil a zvrat nám nepovolil."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články