Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Sparta připravila Plzni první porážku v sezoně

Praha - Úřadující mistři z Plzně poprvé v novém extraligovém ročníku prohráli. Na ledě pražské Sparty se sice ve 12. minutě dostali do vedení, Sparta ale dokázala zápas otočit. Jednou brankou přispěl k výhře 3:1 Petr Ton, který se tak stal s 255. góly nejlepším střelcem v historii pražského klubu.

Sparta - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Obě mužstva předváděla v první třetině útočný hokej, nicméně více práce měl plzeňský gólman Mensator. Sparta na něj ale vysílala spíš propagační střely a nakonec inkasovala jako první. Pletka po přesné přihrávce Dudy využil ve 12. minutě první přesilovou hru Plzně. Sparta sice v závěru třetiny přidala na důrazu, ale branku nedala.

Vyrovnat se Spartě podařilo na začátku druhé třetiny z nařízeného trestného střílení. A radost v holešovické hale byla dvojnásobná. Nájezd totiž jistě proměnil a s 255. góly se stal nejlepším střelcem sparťanské historie. Pražané byli po vstřelení branky aktivnější, důraznější, lépe napadali a vytvářeli si gólové šance.

Ani Kubát ve 34. minutě, ani Ivan Rachůnek o chvíli později ale téměř prázdnou branku netrefili. Do vedení tak sparťany poslal až ve 37. minutě Kumstát, který Mensatora propálil z bezprostřední blízkosti. Plzeňský gólman následně střídal.

I v třetí dvacetiminutovce Sparta pokračovala v aktivní a útočné hře. Střídající gólman Machovský se vyznamenal při samostatném úniku Hlinky, nicméně v 52. minutě zvýšil už na 3:1 Buchtele. Na tomto výsledku nic nezměnila ani plzeňská power play v závěru utkání. Sparta tak vyhrála i druhé domácí utkání v sezoně.

HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Ton z trest. střílení, 37. Kumstát (Klimek), 52. Buchtele (Ton) - 12. Pletka (Duda, Martin Straka). Rozhodčí: Hodek, Lacina - Lhotský, Barvíř. Vyloučení: 8:7, navíc Pilař (Sparta) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 6 310.

Sparta: Pöpperle - Pilař, Piskáček, Sičák, Kubát, Krejčík, Švrček, Gřegořek - Pacovský, J. Hlinka, Rolinek - Kumstát, Pech, Klimek - P. Ton, Přibyl, Buchtele - T. Rachůnek, Simon, I. Rachůnek. Trenéři: Jandač a Moták.

Plzeň: Mensator (37. Machovský) - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, J. Jeřábek, Mozík, Frolo, Marcel - Duda, Martin Straka, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Novotný, T. Sýkora, J. Sýkora - Dvořák, Pitule, Petruška - Schleiss. Trenéři: Razým a Michal Straka.

Josef Jandač (Sparta): "Celý zápas jsme hráli jako tým, hráli jsme dobře a šli jsme si za vítězstvím. Zápas se pro nás sice vyvíjel nepříznivě, ale my jsme postupně přidávali branky. Mužstvo podalo výborný kolektivní výkon, hrál se výborný hokej na obou stranách. Plzeň má nesmírně silné mužstvo."

Michal Straka (Plzeň): "Musím dneska sportovně přiznat, že Sparta byla lepším týmem. Měla výborný pohyb, my jsme byli vždycky všude o krok později. Ztráceli jsme zbytečně puky ve středním pásmu, tím nás Sparta v naší třetině dostávala pod tlak a vznikaly z toho ty kolotoče. Byli jsme prostě málo důrazní a Sparta dneska vyhrála zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články