Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Minimální cíl Lva? Play-off a postup do druhého kola

Praha - Hokejisté pražského Lva chtějí ve své druhé sezoně v Kontinentální lize (KHL) vylepšit výsledky i celkové umístění z premiérové účasti v mezinárodní soutěži. Základním cílem týmu trenéra Václava Sýkory, který přes léto prošel značnou obměnou, je účast v play-off a postup do druhého kola.

Slavící hráči Lva Praha
zdroj: ČTK autor: kammermayer milan

"To je minimální cíl od akcionářů. Pokud by se to nepodařilo, sezona by byla hodnocena jako neúspěšná. Věřím ale, že nadcházející ročník KHL bude z naší strany lepší než minulý," uvedl sportovní ředitel Lva Rašíd Chabibulin na dnešní tiskové konferenci před startem sezony, do které Pražané vstoupí nedělním zápasem na ledě Doněcku. Klub bude v sezoně hospodařit s rozpočtem o 50 procent vyšším, vedení tam má k dispozici 28,5 milionu eur (734 milionů korun).

I díky tomu do Lva v létě přišla řada posil v čele s Martinem Thörnbergem, Niko Kapanenem, Patrik Zackrissonem nebo Petri Vehanenem. Jako poslední se v úterý týmu upsal Jakub Klepiš, který nakonec bude ve Lvu pokračovat. "Počet nových hráčů je velký. Je to vlastně padesát procent kádru. Přišla ale řada reprezentantů a mezinárodně ostřílených hokejistů. Věřím, že se všichni prosadí," podotkl Chabibulin.

Lev v létě angažoval sedmnáct nových hráčů a Češi ztratili v kádru převahu. Na jednatřicetičlenné soupisce je aktuálně čtrnáct domácích hokejistů. Útočník Tomáš Rachůnek se dnes přesunul na měsíční hostování do Sparty. Kouč Sýkora si široký kádr pochvaluje a považuje ho za nutnost.

"Nechtěl bych, aby se s ním moc hýbalo. Nemáme k dispozici záložní tým, abychom mohli mít jen čtyři pětky a v případě zranění nebo ztráty formy měli kam sáhnout," vysvětlil Sýkora. Na druhou stranu nebude jednoduché určovat, kdo bude hrát. "Jednotlivé pětky jsou vyrovnané a momentálně se ani nedá říct, která je vlastně pátá. I díky náročnému cestování budeme muset hráče rotovat a možná budou kluci rádi, když si budou moct odpočinout," pousmál se Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev před startem sezony KHL


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články