Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Z pěti českých celků uspěli jen hokejisté Pardubic a Plzně

Praha - Se střídavými úspěchy se představilo celkem pět zástupců hokejové extraligy v přípravné European Trophy. Cennou výhru 4:1 ukořistily Pardubice na ledě švédského Brynäs. V souboji úřadujících šampionů dokázala Plzeň udolat Berlín (2:0). Liberec ani na čtvrtý pokus nebodoval a připsal si další těsnou porážku na půdě Djurgaardenu. S nepořízenou odešli v dalších zápasech se švédskými celky i hráči Sparty a Chomutova. 

Pardubičtí v duelu Východní divize v Gävle sice jako první inkasovali, víc kotoučů už však výborně chytající gólman Martin Růžička za svá záda nepustil. I díky dvěma trefám Jiřího Cetkovského otočili Východočeši stav na 3:1 ve svůj prospěch, tříbodový zisk pak v závěru podtrhl čtvrtým gólem při power play soupeře Radoslav Tybor.

Výrazně hůře se ve stejné skupině vedlo Liberci, který i své čtvrté vystoupení prohrál a se skóre 11:16 uzavírá tabulku divize bez bodového zisku. Skóre otevřel ve vlastním oslabení Steve Saviano, hosté bleskově odpověděli trefou Jana Víška. Djurgaarden poté odskočil do dvougólového vedení, Martin Čakajík dokázal ještě snížit a Koba Jass dokonce i vyrovnat, podle sudích se tak ale stalo již po vypršení hrací doby.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání HC Škoda Plzeň - Eisbären Berlín a reakce Martina Straky

V jediném souboji v rámci Severní divize porazila Plzeň dvougólovým rozdílem Berlín. Škoda vstřelila oba góly již v průběhu první třetiny, kdy se v početní výhodě trefil nejprve Jiří Hanzlík, náskok poté navýšil Jakub Lev. Čisté konto si díky 30 úspěšným zákrokům připsal brankář Matěj Machovský.

Podruhé z pěti zápasů vyšla v Jižní divizi zcela naprázdno Sparta, která podlehla Linköpingu 1:3. O jediný gól Pražanů se postaral zadák Karel Kubát, jenž však v přesilovce krátce po polovině zápasu pouze snižoval na 1:2. Ještě mnohem hůře dopadl Chomutov, kterého domácí HV 71 vyprovodil debaklem 6:1. Piráti jsou v tabulce divize poslední, když z pěti duelů dokázali vydolovat pouhé dva body.

V celé soutěži, do níž letos vstoupilo 32 týmů, narušuje nadvládu švédských mužstev pouze Slovan Bratislava v Jižní divizi, jenž však stihl oproti druhému Linköpingu odehrát již šest zápasů. Zbývajícím divizím vévodí v průběžném pořadí Djurgaarden, Lulea a Frölunda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články