Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Peprnější tým jsem si nemohl vybrat, přiznává Mensator

Plzeň - Hokejový brankář Lukáš Mensator bere angažmá v Plzni jako novou výzvu. Po devíti letech strávených v Karlových Varech se Energie rozhodla vsadit na nadějného Tomáše Závorku a devětadvacetiletý Mensator zamířil na hostování do západočeského rivala. Úřadující mistr musel hledat novou brankářskou dvojici po odchodech Marka Mazance (Nashville) a Adama Svobody (Slavia).

"Je to nový impulz. Snažil jsem se ve Varech odvádět maximum, ale už byl čas na změnu. Jsem rád za to, co jsem ve Varech zažil, ale ten nový impulz musel přijít a jsem za něj rád. Doufám, že týmu pomůžu k podobným výsledkům, jako měl doposud," řekl Mensator. Ještě nedávno by jej nenapadlo, že by mohl skončit v kádru západočeského soka.

"Peprnější tým jsem si asi nemohl vybrat, ale takový je hokejový život. Ve Varech proběhla taková čistka, že se vlastně budu s kamarády, jako je Lukáš Pech nebo Petr Kumstát, potkávat při zápasech se Spartou. Budu chtít vyhrávat za Plzeň," navázal Mensator.

Atmosféru plzeňských fanoušků v derby dobře poznal. "Tady v Plzni je skvělá atmosféra v každém zápase, pro soupeře je to naopak peklo, obzvlášť pak v derby. My jsme tu ztratili několik zápasů v závěru, kdy zimák mužstvo hnal. To k Plzni patří a upřímně se na to těším, že můžu tentokrát stát na té druhé straně," podotkl.

V nové sezoně pro něj budou mít zápasy s Karlovými Vary zvláštní náboj. "Varům děkuji za to, že jsem tam měl možnost chytat devět let. Samozřejmě je sleduji. S Tomášem Závorkou si docela často voláme. Jsem zvědavý, jak se jim bude dařit. Na druhou stranu mi nemůže mít nikdo za zlé, že budu chtít proti Varům vyhrávat. To bych v Plzni neměl co dělat, kdybych tenhle pocit neměl," řekl Mensator.

V Plzni si chce pořádně otestovat specifika nového prostředí, která jsou pro brankáře důležitá. "Jsou tady třeba vyšší plexiskla po stranách. To je asi jeden z faktorů, na který se budu muset zaměřit a párkrát si to vyzkoušet. Snad to nebude problém. Za čtrnáct dní už ani nic nepoznám," uvedl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články