Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Budějovice budou hrát první ligu, získaly licenci od Hradce

České Budějovice - Českobudějovičtí fanoušci budou v nadcházející sezoně přece jen moci navštěvovat hokejová utkání. Klub HC Motor České Budějovice totiž získal práva na první ligu od Hradce Králové, kde se bude hrát extraliga.

Zástupci Hradce Králové jednali o prodeji licence na první ligu i s Kolínem, nakonec se ale dohodli s Českými Budějovicemi. Původně byla mezi uchazeči také Poruba, která však po oznámení podmínek svou aktivitu ukončila.

"Pro České Budějovice hrála možnost zapojení většího počtu našich hráčů včetně hráčů z již nového extraligového týmu a další aspekty, které budeme ještě řešit v příštím týdnu v rámci dalších navazujících dohod. Po zralé úvaze jsme se rozhodli převést práva účasti v soutěži do Českých Budějovic," uvedl hradecký generální manažer Aleš Kmoníček pro klubový web.

Jihočeši již zaplatili i část ceny za převod licence. V Českých Budějovicích by tak měli působit hokejisté z prvoligového kádru Hradce Králové, kteří se neprosadili do nově složeného extraligového týmu. Na úterní tiskové konferenci v Praze Kmoníček uvedl, že z původního hradeckého kádru bude o extraligu bojovat šest hráčů. Dohodu ještě musí potvrdit Český svaz ledního hokeje.

Společnost Motor České Budějovice momentálně oficiálně zastupuje bývalý českobudějovický útočník Jaroslav Brabec, kterého oslovil podnikatel Zdeněk Caska, jenž je předsedou představenstva akciové společnosti.

Motor nebude farmou, ale bude s Hradcem spolupracovat

Nově vzniklý českobudějovický klub nebude působit jako farma extraligového Hradce Králové, s Mountfieldem ale bude spolupracovat. "Začínat bez ničeho by byla smrtící věc. Po sportovní stránce je to pro nás trochu výhoda. Budeme mít hráče, kteří první ligu znají, i když veřejnost s tím bude mít asi na začátku trochu problém," uvědomuje si Brabec.

Je nám líto, video expirovalo.
Generální manažer Českých Budějovic Jaroslav Brabec ke koupi prvoligové licence

"Je to stejně jako já rodilý Budějovičák a oslovil mě, jestli bychom do toho nešli a nepomohli tamnímu hokeji. Zkusili jsme to, oslovili jsme, co jsme mohli, a našli jsme společnou řeč s občanským sdružením, se kterým máme uzavřenou smlouvu o spolupráci. Teď se musíme ještě dohodnout s městem, což věřím, že se nám podaří a najdeme společnou řeč. A 29. jdeme na led," řekl Brabec.

Motor bude seniorskou návazností na juniorský hokej v Českých Budějovicích, který řídí občanské sdružení. Momentálně je již jisté, že trenérem týmu bude Josef Řeháček, který naposledy působil v prvoligovém Písku. "Musíme si sednout s panem majitelem a vše probrat. Ke změnám v managementu ale dojde," uvedl Brabec. Na jihu Čech zůstal až na hlavního trenéra kompletní realizační tým z extraligy, kdo bude pokračovat v první lize, se teprve uvidí. Vedoucím mužstva ale bude i nadále Ladislav Gula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články