Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Frolík s Rozsívalem: Bláznivý konec, jsme šťastní

Boston - Oba čerství vítězové Stanley Cupu byli po dohraném utkání přirozeně v euforii. Ta byla o to větší, že je k vítězství v rozhodujícím zápase dovedl až mimořádný obrat - Boston totiž ještě dvě minuty před koncem vedl. Frolík, který se navíc podílel asistencí na rozhodujícím gólu, s Rozsívalem rozšířili po výhře nad Bostonem počet českých vítězů nejprestižnější hokejové trofeje na čtyřiadvacet.

Sport
zdroj: ČT4

"Asi toho moc neřeknu, jsou to neskutečný pocity," řekl Frolík. "Byl to bláznivý konec, ale snažili jsme se všichni věřit až do konce," navázal kladenský odchovanec.

Boston díky trefě Milana Lucice po přihrávce Davida Krejčího z 53. minuty sahal po rozhodující sedmé bitvě, ale Chicago domácím sebralo 76 sekund před koncem náskok a za dalších sedmnáct vteřin jim zasadilo rozhodující ránu.

Michael Frolík:

"Kluci to vyrovnali, my jsme pak šli na led, abychom to spíš ubránili. Ale tečovali jsme to tam a propadlo to až do brány. Jsem strašně rád, že jsem u toho mohl být. Ještě tomu ani moc teď nemůžu uvěřit."

Chicago dokázalo sérii otočit ze stavu 1:2 na zápasy a slaví vítězství ve Stanleyově poháru znovu po třech letech. "Bylo to vyrovnané a série se přelévala. Boston má výborný tým, musím jim vzdát hold, protože bylo těžké proti nim hrát. Ale jsem rád, že jsme to dokázali, sérii jsme ukončili a už nemusíme hrát doma v Chicagu," konstatoval pětadvacetiletý Frolík.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy Michaela Frolíka a Michala Rozsívala po finále Stanley Cupu

Do rukou dostal vysněnou trofej až mezi posledními hráči Blackhawks, jako devatenáctý v pořadí. "Je to neskutečný pocit," radoval se Frolík. "Těším se teď na ty oslavy. Kluci říkali, že ty oslavy teď jsou nejlepší, a já se nemůžu dočkat, až Stanley Cup přivezeme do Chicaga a pojedeme městem, lidi tam budou stát a užívat si to," dodal Frolík, který do klubu přišel v únoru 2011 z Floridy.

Čtyřiatřicetiletý Rozsíval má na kontě titul mistra světa a také extraligové zlato z roku 2005 s Pardubicemi, teď se mohl dotknout Stanleyova poháru. Bylo mu to dopřáno jako čtvrtému, předtím kapitán Jonathan Toews trofej předal zkušeným čekatelům na první triumf - šestatřicetiletému Michalu Handzušovi, který ji dal do rukou o dva roky staršímu Jamalu Mayersovi a ten Rozsívalovi.

Michal Rozsíval:

"Bruins dneska hráli dobře, nakonec rozhodovaly detaily a trošičku štěstí při vyrovnávacím i rozhodujícím gólu. Odrazilo se to tam, já ani nevím, kdo to dal. Byla to strašná euforie na střídačce, je to krásný."

Bývalý zadák Pittsburghu, New Yorku Rangers a Phoenixu přišel do Chicaga loni jako volný hráč a je šťastný, že konečně na Stanleyův pohár dosáhl. "Chtěl bych poděkovat spoustě lidí, kteří mi pomohli během celé kariéry. Ať to bylo v Čechách, když jsem začínal, nebo v Americe v juniorce, na farmách a v NHL. Samozřejmě taky rodině, tátovi a manželce, která to tady se mnou celou dobu sdílela. Je to krásný," dodal Rozsíval.

Dosud byl nejblíže k triumfu loni, kdy s Phoenixem vypadl ve finále Západní konference s pozdějším šampionem Los Angeles. "Cítil jsem, že jsme byli blízko. A když poznáte takový pocit, chcete to zažít znovu," řekl Rozsíval. Jako volný hráč zůstával loni v létě dlouho bez jistoty nového angažmá a až v září podepsal roční smlouvu s Chicagem. "S agentem jsme řešili nejlepší možnosti a on přišel s tímto týmem. Fungovalo to a nemohu teď být šťastnější," dodal Rozsíval, který si v dresu Blackhawks vychutnal triumf v základní části i v play-off.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články