Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Jágr usiluje o zisk jedenácté Zlaté hokejky v kariéře

Karlovy Vary – Již jedenáctého vítězství v anketě Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistu sezony se dnes večer může dočkat Jaromír Jágr. Jednačtyřicetiletý útočník Bostonu, jenž se během výluky NHL skvělými výkony předvedl i v dresu mateřského Kladna, ovládl hlasování 45. ročníku v prvním i druhém kole. Jestli získá největší počet hlasů i v rozhodující třetí části, můžete sledovat živě od 21:15 na ČT 1.

Jaromír Jágr
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Jágr se, podobně jako jeho spoluhráč z Bostonu a jeden z hlavních adeptů na zisk cenné trofeje David Krejčí, slavnostního vyhlášení v karlovarském Grandhotelu Pupp nezúčastní. Bojují společně ve finále Stanleyova poháru proti Chicagu. "Kromě Jágra a Krejčího bude z nominovaných chybět už jen Martin Růžička, který se připravuje na sezonu v zahraničí," řekl tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Jágr ovládl na začátku března první kolo hlasování odborníků a novinářů s 571 body před Tomášem Plekancem z Montrealu (449). Stejně tak vyhrál suverénní rekordman ankety s 920 body i po druhém kole před Plekancem (856). Ale podle bodů jen za druhé kolo už byl nejlepší Plekanec (407) před Krejčím (392) a Jágrem (349). Ve třetím kole už stejně jako při premiéře nového systému rozhoduje o vítězi z první desítky nové hlasování od nuly.

Jágr zaujal v úvodu sezony svým působením při výluce v dresu Kladna. Nejenže nasbíral ve 34 zápasech 57 bodů za 24 branek a 33 asistencí, ale vyprodával všechny stadiony. V NHL v Dallasu a po přestupu do Bostonu zaznamenal ve zkrácené sezoně druhý nejstarší hráč soutěže ve 45 duelech 16 gólů a 19 přihrávek. V bojích o Stanley Cup má na kontě ve 20 utkáních 10 asistencí.

Sobotní večer odpoví, zda nejlepší český hokejista historie potvrdí své vedení v anketě či jej předčí někdo jiný. Krejčí finišoval v play-off, kde vládne produktivitě s 24 body. Vyrovnal už Jágrův český rekord v jednom ročníku Stanleyova poháru, může jako druhý Evropan vyhrát podruhé kanadské bodování a je i kandidátem na Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče.

Je nám líto, video expirovalo.
Vyhlášení Zlaté hokejky se blíží. Vyhraje Jágr, nebo Krejčí?

Oceňován byl v sezoně i Plekanec, který táhl také Kladno a v NHL pak Montreal. V dresu české reprezentace zaznamenal v šesti zápasech sedm bodů. Útočník Voráček byl zase se 46 body za 22 gólů a 24 asistencí suverénně nejproduktivnějším českým hráčem v základní části NHL a se sedmi body i nejlepší z českého týmu na nepodařeném mistrovství světa ve Stockholmu.

Nominace nejlepší desítky hokejistů 45. ročníku Zlatá hokejka:

Patrik Eliáš (New Jersey Devils/NHL), Jaromír Jágr (Rytíři Kladno; Dallas Stars/NHL; Boston Bruins/NHL), David Krejčí (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice; Boston Bruins/NHL), Ondřej Pavelec (Bílí Tygři Liberec; Pelicans Lahti/Fin.; Winnipeg Jets/NHL), Tomáš Plekanec (Rytíři Kladno; Montreal Canadiens/NHL), Martin Růžička (HC Oceláři Třinec), Alexander Salák (Färjestad/Švéd.), Martin Straka (HC Škoda Plzeň), Jakub Voráček (Lev Praha/KHL; Philadelphia Flyers/NHL), Marek Židlický (Rytíři Kladno; New Jersey Devils/NHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články