Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Jsme nadále českým týmem, upozorňuje pražský Lev

Praha - V kádru Lva Praha, hrajícího Kontinentální ligu, budou mít i nadále početní převahu čeští hokejisté. Loňský nováček soutěže v minulých týdnech angažoval řadu zahraničních hráčů, zástupci vedení na dnešní tiskové konferenci v Praze ale uvedli, že i nadále chtějí vystupovat jako český tým.

"Registrujeme obavy, že v novém týmu nebudou mít převahu čeští hráči. Není důvod se bát, mezi třiceti jich bude více než polovina," uvedl výkonný ředitel Sportovního holdingu Praha (SHP) Robert Speychal.

Lev je součástí holdingu společně se Spartou nebo basketbalovým Nymburkem. Na aktuální soupisce figuruje 28 jmen, z toho třináct hráčů je z Česka. "Jsme ale v kontaktu s dalšími českými hráči a někteří z nich k nám přijdou nyní, u dalších je možnost, že se tak stane v příštích sezonách, protože jsou nyní pod smlouvami," řekl tiskový mluvčí SHP Jiří Nikodým.

Představitelé Lva zároveň prozradili, že o možném angažmá jednali nebo ještě chtějí jednat s největší českou hvězdou současnosti Jaromírem Jágrem, stejně jako s Patrikem Eliášem a Markem Židlickým. Je ale téměř stoprocentně jisté, že všichni budou stejně jako doposud i nadále hrát v zámořské NHL.

Lev se ucházel i o služby Romana Červenky, který hrál za pražský tým krátce při výluce NHL v minulé sezoně. Elitní střelec se ale rozhodl přijmout nabídku Petrohradu. "Nabízeli jsme mu plat 2,5 milionu eur, což jsou nadstandardní podmínky. Petrohrad mu ale nabídl čtyři," řekl Nikodým. Nevýhodou pražského klubu jsou podle něj i daňové sazby v Česku, které jsou výrazně vyšší než v Rusku.

Je nám líto, video expirovalo.
Lev hledá posily do další sezony
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články