Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mrázek vychytal Grand Rapids finále Calderova poháru

Grand Rapids - Hokejisté Grand Rapids triumfovali v rozhodujícím sedmém utkání nad Oklahomou 5:4 a zajistili si tak místo ve finále Calderova poháru. Pětatřiceti úspěšnými zákroky se na jejich úspěchu podílel brankář Petr Mrázek, zápas plný obratů pak pro farmářský tým Detroitu rozhodl v 54. minutě slovenský útočník Tomáš Jurčo.

V boji o triumf, který začne v sobotu, se Grand Rapids utkají se Syracuse Crunch. Už nyní je jisté, že se rozšíří dosavadní počet 21 českých hokejistů, kteří dosáhli na Calderův pohár.

V kádru Syracuse jsou útočník Ondřej Palát s obráncem Radkem Gudasem, kteří už trofej získali loni s bývalou farmou Tampy Bay Norfolkem, a navíc zadák Andrej Šustr. Na premiérový titul může v dresu Grand Rapids vedle Mrázka dosáhnout i útočník Andrej Nestrašil, který v play-off dostal příležitost v jediném utkání.

Gudas s Palátem mají šanci se vyrovnat brankáři Michalu Neuvirthovi, který vyhrál Calderův pohár dvakrát (v letech 2009 a 2010 s Hershey). Jeden titul mají Vladimír Vůjtek, Jaroslav Modrý, Václav Varaďa, Josef Marha, Milan Hnilička, Tomáš Klouček, Pavel Brendl, Libor Ustrnul, Zdeněk Blatný, Kamil Piroš, Ladislav Benýšek, Zbyněk Michálek, Libor Pivko, Jakub Čutta, Tomáš Fleischmann, Jakub Klepiš, Ondřej Pavelec a Karel Pilař.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články