Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Třinec opouští několik opor, chce však nadále služby Peterka

Třinec - Mezi několika hokejisty, kteří opouštějí extraligový Třinec, jsou i zkušení obránci Tomáš Klouček a Ctirad Ovčačík. Klub neprodloužil smlouvu ani s útočníkem Erikem Hrňou, Tomáše Klimentu patrně uvolní do jiného týmu.

Radující se Třinečtí
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Ani jeden z těchto čtyř hokejistů už ani nezahájil letní přípravu pod koučem Jiřím Kalousem, který na trenérském stanovišti nahradil Josefa Turka. Hlavně Klimenta s Kloučkem patřili v uplynulé sezoně do základní sestavy Ocelářů: třiatřicetiletý Klouček sehrál 59 utkání s bilancí gólu a sedmi asistencí, o čtyři roky mladší Klimenta naskočil do 61 zápasů, nastřílel 14 branek a na 15 přihrál.

Jiří Kalous:

"Při tvorbě kádru musíme brát na zřetel nové nařízení svazu o nutnosti limitu pěti mladých hráčů. Přiznám se, že tohle je docela oříšek, ale musíme se s tím poprat."

Podle něj v celku končí také slovenský obránce Peter Bezuška a útočník Martin Podešva, kteří se ale v sestavě prvního mužstva objevovali sporadicky.

I přes nové svazové nařízení o povinném startu mladých hráčů má slezský klub nadále zájem o služby veterána Jana Peterka. Ten bude mít v říjnu již 42 let. "Mám eminentní zájem, aby tady Honza Peterek pokračoval. Je to vynikající hokejista a svým přístupem a především zkušenostmi může inspirovat mladší spoluhráče," řekl Kalous.

Na zkoušku do přípravy do Třince přišli dva obránci, Daniel Krejčí ze Slavie a Petr Gewiese ze Šumperka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články