Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Pošesté už to Zlínu venku nevyšlo. Byla to křeč, říká Holík

Plzeň - Hokejisté Zlína šestou venkovní výhru za sebou v letošním play-off nepřidali a útok na mečbol ve finálové sérii v Plzni jim nevyšel. Zatímco při sobotním vítězství 3:0 ovládali led a domácí indiány předčili, dnes se role otočily. Beranům nepomohlo ani to, že stejně jako v předešlém duelu dali první branku.

Plzeň - Zlín
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

"Dneska to bylo v nasazení, bojovnosti a bruslení. My jsme dali první gól, potom jsme ale přestali hrát a Plzeň toho využila," řekl novinářům útočník Petr Holík. Na trefu Tomáše Linharta odpověděli v 15. minutě během 31 vteřin Jozef Balej a Martin Straka. "Ty dva rychlé góly nás srazily," přiznal Holík. Sám ještě ve 27. minutě z trestného střílení snížil na 2:3, ale naděje Zlína netrvala dlouho. Hned za 19 vteřin se na druhé straně trefil Tomáš Vlasák. "Dostali jsme gól hned další střídání. To se nemůže stát. Pak už se těžko hraje. Byli jsme potom už v křeči," uvedl jednadvacetiletý útočník.

Zápas Zlínu nevyšel. "Plzeň byla všude rychleji, my jsme prakticky nestíhali, potom jsme faulovali a oni měli přesilovky. Plzeň si odehrála to, co měla. My jsme to nehráli. Soustředili jsme se na to, abychom je uhlídali kolem brány a dneska se to nepovedlo," doplnil Holík. Za stavu 2:2 na zápasy se vítěz středečního duelu ve Zlíně přiblíží na jedinou výhru k titulu. "Zase se podíváme na video, ukážeme si chyby. Když budeme dodržovat, co máme, tak si myslím, že můžeme vyhrát," řekl Holík. Podle něj je nutné rychle hodit prohru za hlavu. "V sérii neprohráváme, je to vyrovnané. Myslím, že jsme splnili cíl vyhrát tady jeden zápas."

Zkušený centr Petr Leška litoval, že dneska Zlínu úvodní trefa v utkání nepomohla. "Bohužel jsme pak rychle inkasovali. Plzeň se tlačila do branky, my si to musíme lépe hlídat. Udělali jsme tam několik chybiček, které soupeř potrestal. Měli jsme i trochu smůlu. Kdybychom, udrželi první třetinu na 1:1, mohlo to být lepší," uvedl nejproduktivnější hráč Zlína.

"Ta situace se opakovala i ve druhé třetině, kdy jsme z trestného střílení snížili na 2:3 a pak hned inkasovali poměrně smolný gól. Tomáš Vlasák to tam dobře hodil, Jakub Sedláček to neviděl a propadlo mu to mezi nohama," řekl Leška. "Plzeň dala šťastné góly, ale tentokrát si to zasloužila. Šla tomu vítězství naproti." Se stavem 2:2 na zápasy jsou Zlínští spokojení. "Měli jsme menší výhodu, že jsme urvali hned ten první zápas. Dneska byly okamžiky, které se zlomily pro soupeře," uvedl Leška. Čeká, že pátý souboj bude spíše vyrovnanější. "Myslím, že to bude dramatické," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články