Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Češi pokračují v přípravě na MS, čeká je dvojzápas s Němci

Praha - Hokejovou reprezentaci čekají v pátek a v sobotu další dva přípravné zápasy před mistrovstvím světa, v Řezně a Selbu se utkají s týmem Německa. Oba duely budou stejně jako předchozí souboje s Lotyšskem součástí seriálu Euro Hockey Challenge (EHCh), který již třetím rokem vyplňuje evropským výběrům program před světovým šampionátem. První utkání sledujte živě dnes od 20:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a David Pospíšil.

Česká reprezentace minulý týden v Jindřichově Hradci dvakrát porazila Lotyše (4:3 a 1:0), nyní se poprvé představí na kluzišti soupeře. Němci budou v EHCh usilovat o premiérovou výhru, mají totiž na kontě dvě porážky v Bělorusku (3:4 v prodl. a 2:4).

"Němce jsme viděli hrát loni na mistrovství a víme, jaký mají tým (teď). Víme, že je trénuje kanadský trenér a že to budou zápasy o bruslení, nasazení a bojovnosti. Budeme se ale soustředit na naši hru," řekl trenér Alois Hadamczik, který proti Lotyšsku reprezentaci ze střídačky nevedl. Byl totiž na inspekční cestě v zámoří, mužstvo tak trénoval generální manažer Slavomír Lener.

I tentokrát bude na střídačce chybět asistent Josef Paleček, který doléčuje zranění kyčle, a příští týden by se mělo rozhodnout, zda se dá do MS zdravotně do pořádku. Od pondělí pokračuje příprava národního týmu opět pod Hadamczikovým vedením.

Oproti předešlé akci jsou v kádru nově útočníci Jakub Orsava a Tomáš Hertl. Duely proti Lotyšsku vynechal i obránce Petr Čáslava. V Německu nenastoupí útočníci Jiří Novotný, Zbyněk Irgl a Michal Vondrka, které Hadamczik nechal odpočívat doma. S týmem nakonec neodcestoval ani obránce Michal Barinka, jenž má problémy s nohou.

Hadamczik bere zápasy s Německem jako další test před MS, vyzkoušet si chce hlavně obránce. Oba duely by národní tým měl odehrát jen na šest beků. "Chci, aby byli plně vytížení," uvedl Hadamczik, který počítá s tím, že brankáři Jakub Kovář a Pavel Francouz dostanou příležitost v jednom utkání. V pátek bude chytat Kovář.

Kouč národního týmu uvítal skutečnost, že oba zápasy s Německem se hrají nedaleko českých hranic. "Je to výhoda. Určitě je to lepší, než kdybychom jeli na druhý konec Německa. Cestování máme i tak dost. Další příprava nás čeká v Praze, poté na Slovensku, pak v Brně. Jezdíme jako kočovní jezdci," pousmál se Hadamczik.

Předpokládaná sestava:

Jakub Kovář - Čáslava, Nakládal, Mojžíš, Kolář II, Kutlák, Trončinský, Kubát, Voráček - Kašpar, Hertl, Tenkrát - Gulaš, Koukal, I. Rachůnek - T. Rachůnek, Vrána, Sekáč - Orsava, Roman, Svačina - Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavomír Lener popsal cíle své cesty za českými hráči v NHL
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články