Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Osmnáctka se chystá na MS v Soči, v kádru je 24 hráčů

Praha - Čtyřiadvacet hráčů i s útočníkem Dominikem Kubalíkem, který ještě hraje play-off zámořské juniorské OHL v dresu Sudbury, má v nominaci na mistrovství světa v Soči česká hokejová osmnáctka. Pokud Kubalík, jehož tým prohrává s Belleville už 0:3 na zápasy, reprezentaci doplní, opustí kádr jeden hráč v poli. Turnaj v Soči je na programu od 18. do 28. dubna.

Hokejová reprezentace do 18 let
zdroj: ČT24 autor: ČT24

"Dominik hraje dneska večer možná poslední zápas. Pokud dorazí, tak budeme mít všechny hráče, které jsme chtěli," řekl na tiskové konferenci v Praze trenér české osmnáctky Luděk Bukač mladší. "Kubalík má ke konci sezony velmi dobrou formu, ze začátku se trápil. Potřebujeme hráče do přesilovky, který má dobrou střelu." Zatím není jasné, jestli by po jeho příjezdu vypadl z nominace útočník, nebo obránce.

"Pokud by Dominik dneska vypadl, tak uděláme všechno pro to, aby v sobotu nebo v neděli přiletěl. Pak by zřejmě jeden hráč vypadl. Je pak otázka, jestli pojedeme s osmi, nebo se sedmi obránci, rozhodneme se podle momentální situace. Je také možné, že se připojí až v Soči, pak bychom jednoho hráče poslali domů odtamtud," doplnil Bukač.

Z dosavadní širší nominace vypadli obránci Roman Čermák z Jihlavy, Dominik Mašín ze Slavie a Alex Pisárik z Třince a útočníci Sebastian Gorčík z Karlových Varů a Daniel Schwamberger z Písku. Kapitánem týmu bude Jan Štencel a asistenty budou David Pastrňák a Luboš Rob. Bukačovi svěřenci sehráli v úterý a ve středu úspěšnou přípravu se Slovenskem (6:1 v Bratislavě a 2:0 v Břeclavi), do Soči odletí český tým v neděli a v úterý ještě změří síly s Kanadou.

Do turnaje vstoupí pak v pátek proti Lotyšsku. Základním cílem je postup do čtvrtfinále, kam se nově dostanou čtyři z pěti celků ze základní skupiny. V té čekají Bukačův výběr vedle outsidera Lotyšska silné Spojené státy americké, Finsko a Rusko. "Chceme uspět, cítíme, že mužstvo má sílu. Každopádně máme těžkou skupinu, chceme v ní skončit co nejlépe. Musíme brát ale v potaz i Lotyše," řekl Bukač.

Čeští mladíci budou mít také možnost poznat dějiště olympijských her v roce 2014, kde probíhají intenzivně přípravy a dostavba sportovišť i zázemí. "Máme zprávy jen z médií. Jsme připravení na to, že to asi bude jedno velké staveniště, ale haly by měly být hotové a hezké. Nejsme schopní říct, co nás tam čeká," prohlásil generální manažer osmnáctky Otakar Černý.

Nominace české hokejové osmnáctky na MS v Soči (18.–28. dubna):

Brankáři: Pavel Jekel (Kometa Brno), Jindřich Pacl (Plzeň), René Svoboda (Vítkovice),

obránci: Jan Štencel, Lukáš Klok (oba Vítkovice), Tomáš Andrlík (Plzeň), Tomáš Dvořák (Karlovy Vary/MHL), Martin Kokeš (Litvínov), Filip Pyrochta (Liberec), Jan Košťálek (Rimouski/QMJHL), David Němeček (Sarnia/OHL),

útočníci: Miroslav Indrák, Roman Přikryl (oba Plzeň), David Kämpf, Ondřej Kaše (oba Chomutov), Adam Zbořil, Patrik Zdráhal (oba Acadie-Bathurst/QMJHL), Martin Kohout (Karlovy Vary/MHL), Dominik Pokorný (Sparta Praha), Luboš Rob (Č. Budějovice), Pavel Zacha (Liberec), Jakub Vrána (Linköping/Švéd.), David Pastrňák (Södertälje/Švéd.), Dominik Kubalík (Sudbury/OHL)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články