Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Straku porážka mrzela. Musíme ale bojovat dál, burcuje

Zlín - Kýžený bod z úvodních dvou finálových zápasů vytěžili hokejisté Plzně vedení kapitánem Martinem Strakou. Po soubojích ve Zlíně však může v jejich hlavách převládat zklamání, neboť vyhráli úvodní partii a i dnešní duel měli lépe rozehraný. Dvakrát šli do vedení, které ovšem ztratili a v rozuzlení dramatu nezvládli nájezdy.

Martin Straka a Petr Čajánek
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

"S bodem spokojení jsme, i když jsme mohli odvézt další. Zlín ale jezdil, měl daleko větší pohyb," řekl Straka po utkání. Těsná porážka ho mrzela, chce ji co nejrychleji hodit za hlavu. "Musíme bojovat dál."

Hru Plzně do jisté míry poznamenalo, když musel po první třetině odstoupit Ryan Hollweg, člen první útočné formace právě se Strakou a Janem Kovářem. "Je to těžké, protože díky němu jsme měli na ledě daleko víc místa. Navíc budí respekt. Takový je ale hokej, doufáme, že bude na další utkání fit. Pepa Balej ho zaskočil bezvadně, měli jsme tam i nějaké šance, takže to bylo vcelku dobré," uvedl Straka.

Ještě před Balejem na pravém křídle elitního útoku zaskakoval Petr Vampola, jemuž se zdaleka nedaří podle představ. Nejenže neproměnil svůj pokus v nájezdech, ale chybnou rozehrávkou se podepsal pod vyrovnání Beranů na 2:2. "Chyby bohužel vždycky uděláme a dáme si pomalu vlastní góly. Ale tak to je, dostaneme se pod tlak a nabídneme soupeři šance. Zlín je dneska proměnil," litoval Straka.

Sám odehrál výrazně povedenější roli. Hned ve čtvrté minutě se zapsal mezi střelce, když doklepl do prázdné branky parádní přihrávku od Kováře napříč útočným pásmem. "Ta přihrávka byla fantastická, Honza je nejlepší hráč play-off, to je vidět. My jsme šťastní, že mu to tak jde a snad v tom bude i pokračovat," přál si Straka. V rozhodujících nájezdech se ale úspěšný zakončovatel neobjevil.

"S mojí koncovkou tam snad ani nemohu," pousmál se Straka. "Kluci jezdí během sezony a góly dávali, bohužel to nyní nevyšlo," řekl Straka, jemuž by se více líbilo rozhodování vyrovnaných bitev play-off vítězným gólem, tedy po vzoru NHL i KHL. "Vždycky je lepší, když se ten zápas dohraje do konce. Je to i zábavnější. Současný model je ale stejný pro všechny," odmítl výmluvy čtyřicetiletý forvard.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články