Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Češi odcestují do Německa bez Irgla, Novotného a Vondrky, vypadl Roth

Praha - Bez trojice odpočívajících útočníků Jiřího Novotného, Zbyňka Irgla a Michala Vondrky odcestují ve čtvrtek čeští hokejisté ke dvěma přípravným zápasům do Německa. V reprezentaci připravující se na mistrovství světa již chybí i obránce Vladimír Roth, který se v pondělí k týmu připojil zraněný a po vyšetření u lékařů z kádru vypadl. Páteční zápas Německo - Česko sledujte živě od 20:00 na programu ČT sport a našem webu, komentují Michal Dusík a David Pospíšil.

Plánovaně pak dnes příprava skončila pro brankáře Dominika Furcha, jenž byl povolán pouze pro pražské tréninky. "Od začátku jsme tak byli domluveni. Nechtěli jsme mít k dispozici jen dva brankáře. Kdyby měl jeden nějaký problém, trénink jen s jedním by byl problematický," řekl trenér Alois Hadamczik po dnešním tréninku v Tipsport areně.

Na dalším srazu příští týden v Praze se k týmu připojí Alexandr Salák, kterému už ve Švédsku skončila klubová sezona. K dispozici tak má Hadamczik aktuálně 28 hráčů - dva brankáře, deset obránců a šestnáct útočníků. Momentálně ale není jisté, zda proti Německu nastoupí bek Michal Barinka, neboť má problémy s nohou a dnes netrénoval. Kvůli tomu a také faktu, že tým opustil Roth, plán Hadamczika rozdělit zápasovou zátěž v Řeznu a Selbu mezi obránci rovnoměrně nevyjde.

"Původně jsem počítal s tím, že do prvního zápasu nastoupí šest beků a jen jeden z nich se přidá ke zbývající pětici pro druhé utkání. To ale teď nejde. I nadále ale počítám s tím, že budeme hrát na šest beků," přiznal Hadamczik. Nechápe, proč Roth neřekl dopředu, že je zraněný. "Povolal bych místo něj Kempného. Teď už je ale pozdě," uvedl reprezentační kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejovou reprezentaci čeká dvojzápas s Německem
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články