Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vlasák: Nejprve euforie, pak málem infarkt

Praha - Hokejisté Plzně zasadili Slavii úder v samém závěru šestého semifinále play-off extraligy. Nejofenzivnější duel série rozhodl v čase 59:26 útočník Tomáš Vlasák, který přitom celé play-off bojuje s produktivitou. Osmatřicetiletý trojnásobný mistr světa se tak ve vyřazovací části trefil podruhé.

Tomáš Vlasák
zdroj: ISIFA/LN

"Byla to hrozná euforie. Spadlo to tam půl minuty před koncem. Pak jsme ještě málem devět sekund před koncem dostali infarkt, ale nakonec je to nádherný pocit," radoval se Vlasák v rozhovoru s novináři. "Věděli jsme, že se to může kdykoliv rozhodnout, i když je pravda, že obě mužstva už asi počítala s prodloužením," řekl.

Velkou zásluhu na jeho rozhodující brance měl obránce Nicolas St. Pierre, který zavezl puk do útočného pásma a našel Vlasáka v ideální pozici mezi obránci Slavie. "Krásně to tam zatáhl a mně se to otevřelo, tak jsem si křiknul a dal mi to," uvedl Vlasák, který se snažil hlavně dobře trefit puk. "Střeleckou teď nemám, takže zaplaťpánbůh, že to tam spadlo," pousmál se Vlasák.

Většina předešlých semifinálových soubojů Slavie a Plzně byla defenzivnější, Pražané na obranu spoléhají celou sezonu. Dnes ale zvítězil útok nad obranou.

Tomáš Vlasák:

"Padly rychlé góly, v první třetině čtyři. Takže to bylo docela otevřené. Konečně jsme proměnili šance, které máme v každém zápase, ale dnes nám to tam napadalo. Dokud ale někdo nemá čtvrté vítězství, nepostupuje."

Hráčem zápasu v týmu Plzně byl vyhlášen útočník Jan Kovář, který vstřelil dvě branky, připsal si jednu asistenci a bez záznamu ve statistice se podílel i na rozhodujícím gólu. "Myslím si, že to byl pěkný velikonoční zápas pro diváky, který se jim musel líbit. Byla dobrá atmosféra, z obou stran přijelo hodně lidí a my jsme hodně rádi, že tady bylo tolik Plzeňáků," uvedl Kovář.

Stejně jako Vlasák byl i nejproduktivnější hráč Indiánů rád, že v hektickém závěru při power play Slavie Plzeň výhru udržela. "Měli tam několik střel, ale tak nějak jsme to vylehali a se štěstím udrželi," řekl Kovář, jemuž hned po zápase slavnější spoluhráč radil, že nemá větrat, aby si udržel skvělou fromu i do dalších zápasů. "Dal jsem dva góly, ale je to zásluha celé lajny, celého týmu," podotkl Kovář.

I on ale ocenil výkon spoluhráče. "Nikomu jinému bych nepřál více, aby rozhodl. Zaslouží si to. Hrozně se snaží, zvednul se a hraje výborně," dodal Kovář na Vlasákovu adresu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články